Blogolj!

Több halálos áldozata is van az összeomlott kínai karanténhotelnek


Szombaton omlott össze Kína délkeleti részén Fucsien tartományban az a többemeletes szálloda, amit jelenleg karanténnak használtak. Több mint tíz ember meghalt a balesetben.

A mintegy 8,7 millió lakosú Csüancsou városában található épület helyi idő szerint szombat este omlott össze. A törmelékek alá szorult 71 emberből a tűzoltók eddig 48-at emeltek ki, 23 embert továbbra is keresnek. A helyi hatóságok szerint a karanténhotelben körülbelül 80 ember tartózkodott az épület összeomlásakor - ebből 58-an karanténban -, a baleset bekövetkezte után kilencen tudtak maguktól kimenekülni.

 - számolt be a kínai katasztrófavédelmi minisztérium.

A mentési munkálatok jelenleg is folynak, összesen immár mintegy ezer tűzoltót és hét mentőkutyát vezényeltek a helyszínre. A baleset okát szintén vizsgálják, mindazonáltal a Hszinhua kínai állami hírügynökség jelentése szerint a szállodában éppen felújítási munkálatok zajlottak a baleset idején. Egy szállodával szemben lakó férfi beszámolója szerint az épület robbanásszerűen omlott össze. Az épület tulajdonosát rendőri felügyelet alá helyezték.

Címkék: Kína
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/91467/pics/lead_800x600.jpg
Kína
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?