Ötös nem, Joker-telitalálat volt a lottón
Nyerőszámok: 18 (tizennyolc), 31 (harmincegy), 56 (ötvenhat), 68 (hatvannyolc), 83 (nyolcvanhárom). Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 1.716.520 forint; 3 találatos szelvény 2410 darab, nyereményük egyenként 20.905 forint; 2 találatos szelvény 67.058 darab, nyereményük egyenként 1955 forint. Joker: 288117. Az 1 darab Joker-telitalálatra 36.976.635 forintot fizetnek.
Blogolj!

Elrendelték a karantént Lombardiában - az olasz vezérkari főnök is megbetegedett


Cikkünk frissül.

Bevezették azt az intézkedést, mely szerint április harmadikáig legalább 16 millió ember kerül vesztegzár alá Lombardia régiójában és 14 megyében. Közeben az egészségügyi rendszer az összeomlás szélére sodródott.

Legfrissebb információk szerint az olasz hadsereg vezérkari főnöke, Salvatore Farina tábornok is pozitív lett a koronavírus tesztje. Farina tábornok, aki jelenleg el van különítve, azt mondta, hogy jól érzi magát.

Lombardia olaszországi régiójának egészségügyi rendszere a bukás szélén van - mondta a válságkezelő egység vezetője.

A kórházakban mindenol betegek vannak folyosókon, a műtőkben és a kórtermekben is. "Egész kórházi szakaszokat ürítettünk, hogy helyet biztosítsunk a súlyosan betegek számára" - mondta Antonio Pesenti a Corriere della Sera újságnak.
"A világ egyik legjobb egészségügyi rendszere, egy lépésre van az összeomlástól" - mondta.

A Lombardia egyike annak a tartománynak, ahol teljes karantént vezettek be.
Az intézkedés azt jelenti, hogy nem lehet majd ki- vagy belépni Lombardia teljes északi részére. Az intézkedés érinti a tartomány fővárosát Milánót és összesen 14 tartományt Modená, Pármát, Piacenzát, Reggio Emiliát, Riminit, Pesarot és Urbinot, Alessandriát, Astit, Novarát, Verbano Cusio Ossolát, Vercelli, Padovát, Trevisót és Velencét.

Az intézkedés alatt bezárnak a tornatermek, uszodák, múzeumok és síközpontok is. Bezárnak az iskolák és az egyetemek is.  Az esküvőket és a temetkezéseket szintén felfüggesztik a kötelező karantén alatt. Az éttermek csak reggel 6 és este 6 között lehetnek nyitva és a vendégeknek legalább 1 méterre kell egymástól ülniük. A templomokban szintén be kell tartani az egy méteres szabályt. A sportversenyeket zárt kapuk mögött tartják és általában azt tanácsolják az embereknek, hogy maradjanak otthon.

A rendelkezést megszegők három hónap börtönbüntetést kaphatnak.

A legmagasabb fokozatú óvintézkedések területi bővítését az indokolja, hogy csaknem megduplázódott a Covid-19 vírus újonnan diagnosztizált fertőzöttjeinek száma. Az olaszországi fertőzöttek összesített száma elérte az 5883-at. Ebből 589-en már meggyógyultak. A még betegek közül 2651 személy szorul kórházi kezelésre, további 567 intenzív osztályon van, és ezeknek több mint a fele, 359 az északnyugati Lombardia tartományban.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/91463/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,Olaszország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?