Ötös nem, Joker-telitalálat volt a lottón
Nyerőszámok: 18 (tizennyolc), 31 (harmincegy), 56 (ötvenhat), 68 (hatvannyolc), 83 (nyolcvanhárom). Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 1.716.520 forint; 3 találatos szelvény 2410 darab, nyereményük egyenként 20.905 forint; 2 találatos szelvény 67.058 darab, nyereményük egyenként 1955 forint. Joker: 288117. Az 1 darab Joker-telitalálatra 36.976.635 forintot fizetnek.
Blogolj!

Trump beperelte a rágalmazó CNN-t

Pintér M. Lajos

Az amerikai elnöknél betelt a pohár.

Fotó: MTI

Donald Trump amerikai elnök újraválasztási kampánycsapata pert indított a CNN ellen „hamis” és „rágalmazó” állítások miatt – jelentette be az elnök jogi tanácsadója. A perkereset szerint a hírtelevízió azzal rágalmazta meg az elnök újraválasztási kampányát, hogy Oroszország segítségét venné igénybe az idén tartandó elnökválasztási folyamatban.

Jenna Ellis, az amerikai elnök jogi tanácsadója a Fox televíziónak adott interjúban úgy fogalmazott: a CNN a hamis és rágalmazó állítások hangoztatásakor tökéletesen „tisztában volt azok félrevezető voltával, mégis teret adott nekik azzal a szándékolt céllal, hogy ártson a kampánynak”. A jogásznő emlékeztetett arra is, hogy a Trump-kampány nemrégiben hasonlóképpen pert indított a The New York Times és a The Washington Post című lapok ellen is azért, hogy – mint mondta – „felelősségre vonja a kiadókat a felelőtlen riportjaikért, és helyreállítsa az igazságot”.

A perkereset szerint a CNN a többi között azt állította, hogy a Trump-kampány „mérlegelte annak előnyeit és hátrányait, hogy 2020-ban ismét igénybe vegye Oroszország segítségét, és úgy döntött, hogy nem veti el ezt (a megoldást)”. A kampánycsapat jogászainak érvelése szerint

a hírtelevízió tökéletesen tisztában volt állításainak megtévesztő voltával, hiszen „mind a kampánycsapat, mind a kormányzat többször is nyilvánosan visszautasította, hogy egyáltalán szándékában állna orosz segítséghez folyamodni”.

Az újraválasztási kampány jogászai helyreigazítást is követeltek a televízió illetékeseitől, akik azonban ezt megtagadták, ezért az igazság bemutatására nem maradt más lehetőség, mint a per – írja az MTI, hozzátéve: a Fox televízió értesülései szerint a Trump-kampánycsapat nemcsak helyreigazítást, hanem milliós anyagi kártérítést is követel.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/91424/pics/lead_800x600.jpg
CNN,Donald Trump,elnökválasztás,Oroszország,per,USA,választás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?