Ötös nem, Joker-telitalálat volt a lottón
Nyerőszámok: 18 (tizennyolc), 31 (harmincegy), 56 (ötvenhat), 68 (hatvannyolc), 83 (nyolcvanhárom). Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 1.716.520 forint; 3 találatos szelvény 2410 darab, nyereményük egyenként 20.905 forint; 2 találatos szelvény 67.058 darab, nyereményük egyenként 1955 forint. Joker: 288117. Az 1 darab Joker-telitalálatra 36.976.635 forintot fizetnek.
Blogolj!

Koronavírus: megduplázódott az új fertőzöttek száma az olaszoknál

Pintér M. Lajos

A halálozások száma viszont legalább visszaesett péntekhez képest.

Illusztráció: pixabay.com

Egy nap alatt csaknem megduplázódott a Covid-19 vírus újonnan diagnosztizált fertőzöttjeinek száma, a halálozásoké viszont csökkent Olaszországban a polgári védelmi hatóság vezetőjének adatai szerint.

Angelo Borrelli közölte, hogy a szombat esti adatok szerint a gyógyultak száma 589-re emelkedett, a halottaké pedig elérte a 233-t. Pénteken 49-en, szombaton ennél kevesebben, 36-an haltak meg az újkoronavírus-betegségben. A halottak átlagéletkora továbbra is nyolcvanegy év feletti. A legtöbben, tizenkilencen Lombardiában haltak meg.

A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt 1145-tel nőtt, ez majdnem kétszerese a pénteki adatnak, amely 620 volt. Az eddig megfertőződöttek létszáma elérte az 5883-t, közülük 589-en már meggyógyultak. A betegekből 2651 személy szorul kórházi kezelésre, 567-et intenzív osztályon ápolnak.

A polgári védelem vezetője arra szólította fel az olaszokat, tartsák be az óvintézkedéseket, és kerüljék a nagyobb közösségeket.

„Az adatok jól mutatják, hogy az új koronavírus egyre erősebben terjed, és a lakosság jól körülhatárolható szegmensét támadja”

– mondta Silvio Brusaferro, a közegészségügyi hivatal vezetője. Megjegyezte, a fertőzés miatt elhunyt emberek nyolcvan százaléka egy vagy több más betegség miatt is kezelés alatt állt.

A római kormány a következő órákban jelenti be, hogy megszünteti-e a vesztegzárat a Lombardiában és Venetóban két héttel ezelőtt kijelölt zónákban, vagy esetleg újakat létesít. Február 23-án a lombardiai Lodi térségében tíz települést helyeztek karantén alá majdnem ötvenezer lakossal, Veneto tartományban pedig a 3500 lakosú Vo`Euganeo városát. Lombardia kormányzója napok óta szorgalmazza, hogy vonjanak vesztegzár alá további területeket a Milánótól ötven kilométerre található Bergamo térségében – összegez az MTI.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/91458/pics/lead_800x600.jpg
fertőzés,járvány,koronavírus,Olaszország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?