Blogolj!

Görögország nagyfokú támogatást kap az eldurvult migrációs helyzet kezelésére


A napokban szinte tarthatatlanná vált a helyzet a görög-török határon. Görögország az egyre súlyosbodó migrációs nyomás miatt segítséget kap.

Az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynöksége (Frontex) az európai szolidaritás szellemében teljes mértékben támogatja Görögországot. Ez azt jelenti, hogy a Frontex gyorsreagálású határmenti beavatkozást végez. Ezzel összefüggésben az uniós tagállamok megerősítették, hogy a kötelező hozzájárulásukat azonnal teljesítik, egyebek mellett technikai felszerelések biztosításával.

Az uniós ügynökség közölte, hogy folyamatosan értékelik a helyzet kialakulása során jelentkező igényeket a görög és bolgár határon, amiket minél előbb teljesítenek is.

Görögország hétfőn arról számolt be, hogy vasárnap csaknem tízezer illegális bevándorlót akadályozott meg abban, hogy görög földre jusson.

Négy év óta - az EU és Törökország egyezségének megkötése és a balkáni országok határzárainak bevezetése óta - nem volt ekkora tömeg, amely egyszerre próbálkozott EU-területre jutni.

Görög határőrök lőhettek le egy szír menekültet - a görög kormány cáfol

Törökországból próbált bejutni Görögországba az a szír bevándorló, aki hétfőn meghalt a határ mellett, amikor a görög határőrök próbálták megakadályozni az országba lépését. A sajtó szerint az illegális bevándorló azokba a sérülésekbe halt bele, amiket akkor szerzett, amikor a határőrök próbálták feltartóztatni.

Az új migránshullám oka, hogy Törökország csütörtökön úgy döntött, többé nem állja útját az Európába igyekvőknek. Görögország erre határvédelmének megerősítésével reagált.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/91277/pics/lead_800x600.jpg
Görögország,migráció
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?