Blogolj!

Koronavírus: Trump nem látja indokoltnak a szükségállapotot

Pintér M. Lajos

Az amerikai kormányzat szerint nyárig vagy ősz elejéig rendelkezésre állhat az új típusú koronavírussal fertőzött betegek gyógymódja is.

Fotó: MTI

A tudósok dolgoznak a koronavírus elleni vakcinán, „talán lesz gyógymód” – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök hétfőn Washingtonban, a Fehér Házban újságíróknak. A sajtóbeszélgetésen részt vett Mike Pence alelnök és Alex Azar, a humán erőforrásért és egészségügyért felelős tárca vezetője is – jelenti az MTI.

Donald Trump kifejtette: egyelőre nem látja szükségesnek az országos egészségügyi szükségállapot kihirdetését a megbetegedések miatt, de nem zárta ki, hogy a közeljövőben ez is megtörténhet. Ismételten felkészültnek mondta a kormányzatot az esetleges járvány elleni küzdelemre. Az elnök elmondta: a kormány még mindig fontolgatja utazási korlátozások bevezetését egyes, a vírusfertőzés által nagyobb mértékben érintett országokból, de nem nevezte meg, mely országok lennének ezek.

Mike Pence, aki a koronavírus elleni országos küzdelmet koordinálja, arról tájékoztatott, hogy telefonon egyeztetnek valamennyi amerikai tagállam kormányzójával, és kapcsolatban állnak a légitársaságokkal, valamint üdülőhajókat működtető vállalatokkal is. Az alelnök úgy vélekedett, hogy nyárig vagy ősz elejéig rendelkezésre állhat az új típusú koronavírussal fertőzött betegek gyógymódja is.

A sajtóbeszélgetés után Donald Trump és kormányzatának néhány tagja 10 gyógyszergyár vezetőivel találkozott a Fehér Házban. A New York-i székhelyű Pfizer gyógyszergyár még a találkozó előtt bejelentette: találtak egy olyan összetevőt, amelynek köszönhetően hamarosan, néhány hónapon belül készen lehet a vírus elleni oltás. Hétfői sajtóértekezletén a Pentagonban Mark Milley tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője a többi között arról is beszélt, hogy az Egyesült Államok katonai laboratóriumaiban is serény kutatómunka folyik a vírus elleni vakcina kifejlesztése érdekében.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/91228/pics/lead_800x600.jpg
Donald Trump,fertőzés,járvány,koronavírus,USA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?