Blogolj!

Görög határőrök lőhettek le egy szír menekültet - a görög kormány cáfol
Törökországból próbált bejutni Görögországba az a szír bevándorló, aki hétfőn meghalt a határ mellett, amikor a görög határőrök próbálták megakadályozni az országba lépését. A sajtó szerint az illegális bevándorló azokba a sérülésekbe halt bele, amiket akkor szerzett, amikor a határőrök próbálták feltartóztatni.

Hétfőn reggel dulakodás alakult ki a határnál, amire válaszul a görög határőrök a levegőbe lőttek, ám az egyik lövés a torkán talált el egy fiatal szíriai menekültet Ahmed Abu Amadit, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

A görög-török határon azóta tarthatatlan a helyzet, mióta Ankarában közölték, hogy Törökország a továbbiakban nem tartóztatja fel a migránsokat, Görögország viszont nem fogadja be őket, ennek ellenére Törökország továbbra is ingyenes buszokkal szállíttatja a menekülteket a határra.  A görög rendőrség szerint péntek óta több mint 15 500 illegális határátlépési kísérletet akadályozott meg. Hétfőn reggel pedig felborult egy illegális bevándorlókat szállító csónak Leszbosz partjainál, 47 embert sikerült kimenteni a vízből, de egy gyerek meghalt.

A BBC újságírója készített egy videót a helyszínen a lövést követően, amit Stelios Petsas, a görög kormány szóvivője álhírnek minősített, és arra kér mindenkit, hogy kellő óvatossággal kezeljék a török propaganda híreit.

 

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/91207/pics/lead_800x600.jpeg
Görögország,gyilkosság,migráció,Törökország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?