Blogolj!

A nigériai kormány elismerte: a Boko Haram a keresztényeket vette célba


A nigériai kormány nyilatkozatot adott ki arról, hogy Boko Haram és jelenleg kifejezetten a keresztényeket célozza. Alhaji Lai Mohammed információs és kulturális miniszter úgy níilatkozott, hogy bár korábban nem ez volt a helyzet, a Boko Haram egyértelműen a keresztényeket vette célba.

Mohammed azt mondta: „ Emlékezzünk vissza, hogy a Boko Haram felkelői nem tettek különbséget a keresztények és a muszlimok között, amikor korábban támadásaikat hajtották végre. Egyaránt megtámadtak templomokat és mecseteket,  keresztényeket és a muzulmánokat, megkülönböztetés nélkül. ” Nem néztek vallási, politikai hovatartozást, nem voltak tekintettel nemre, korra.

Most viszont megfigyelhető, hogy megszaporodtak a keresztény célpontok, melynek egy oka van: kirobbantani egy vallásháborút és káoszba taszítani az országot. 

2019. december eleje óta számos olyan súlyos esemény történt, melyeknek keresztények voltak a célpontjai. Karácsony estéjén11 keresztényt végeztek ki, megölték Ropvil Dalep keresztény tanulót, meggyilkolták nigériai Keresztény Egyesület vezetőjét Lawan Andimit és megtámadták Garkida keresztény falut, ahol 3 templomot elpusztítottak.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/91125/pics/lead_800x600.jpg
boko haram,keresztényüldözés,nigéria
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?