Blogolj!

Franciaország is a „nulladik” koronavírusost keresi

Pintér M. Lajos

Egyelőre a betegek kapcsolatainak feltérképezésével küzdenek.

Illusztráció: pixabay.com

Franciaországban a korábbi 18-ról csütörtökön 38-ra emelkedett az új koronavírussal fertőzöttek száma – közölte Olivier Véran egészségügyi miniszter. Közülük 12-en annak a Párizstól északra található Oise megyében élő férfinak a környezetéből valók, aki előző nap hunyt el egy párizsi kórházban. A tárcavezető elmondta: több ellenőrzés is folyamatban van a kedden és szerdán észlelt esetek miatt, ami jelentősen növelheti a fertőzöttek számát.

A koronavírusteszt által szerdán pozitívnak bizonyult két beteghez köthető 12 fős csoporton kívül három megfertőződött katonát is találtak, az ő kapcsolataikat is feltérképezik jelenleg a hatóságok. A szerda hajnalban elhunyt első francia áldozat egy 60 éves tanár volt. Az első hírek arról szóltak, hogy Kínában kaphatta el a vírust, de később kiderült, hogy nem járt az új koronavírus által érintett országokban, sem Kínában, sem Olaszországban.

A fertőzöttek számának hirtelen növekedése elsősorban azzal magyarázható, hogy az egészségügyi hatóságok jelenleg megpróbálják feltérképezni, hogy a február 10-e óta beteg férfi – akiről csak a halála előtt pár órával derült ki, hogy az új koronavírus okozta megbetegedésben szenved – hol és kitől kaphatta el, illetve kinek adhatta át a kórokozót.

Egy 55 éves férfit ugyanabból a Párizshoz közeli megyéből, ahol a szerdán meghalt beteg élt, válságos állapotban kezelnek kórházban, s róla is úgy tudni, hogy nem járt sem Kínában, sem Olaszországban. A két férfi egymástól negyven kilométerre lakott és dolgozott, de nem ismerték egymás.

Az MTI összegzése szerint Franciaországban a járvány kezdete óta ketten vesztették életüket, a tanáron kívül egy héttel ezelőtt egy nyolcvanéves kínai turista, 12-en meggyógyultak, 24-en vannak kórházban, akik közül két beteg állapota súlyos, a többiek jól vannak. A francia kormány szerint Franciaország készen áll a járvány leküzdésére, és az esetek gyors feltérképezésével „időt nyert”. A legfontosabb jelenleg megtalálni azt, hogy kitől indulhatott el a kórokozó.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/91032/pics/lead_800x600.jpg
fertőzés,Franciaország,járvány,koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?