Blogolj!

Vészhelyzetet hirdettek San Franciscóban a koronavírus miatt


Amerika újabb komoly lépésre szánta el magát: kedd este a vészhelyzetet hirdettek a koronavírusos fertőzések veszélye miatt a kaliforniai San Franciscóban.

Az Egyesült Államok negyedik legnagyobb városában szerencsére azért még közel sem olyan a helyzet, mint Olaszországban, ugyanis még nem diagnosztizáltak új típusú koronavírus miatt kialakult tüdőgyulladásos megbetegedéseket, London Breed polgármester azonban elővigyázatosságból inkább kihirdette a vészhelyzetet - számolt be róla San Francisco Chronicle.

Az intézkedés következményeképp a városi önkormányzat alkalmazottait átirányíthatják napi munkájuktól a közegészségügyi helyzetre és a koronavírus fertőzésének megelőzésére vonatkozó információk megosztásával foglalkozó feladatokra.

A városvezető emellett azt is leszögezte, hogy a város javította felkészültségét az esetleges járvány kitörésére.

Szükség van további anyagi források átcsoportosítására a betegség elleni hatékony felkészülés érekében

– mondta Breed. Hangsúlyozta, hogy mindezt nem a város egészségügyi helyzete teszi ezt szükségessé, hanem az, hogyjó felkészüléssel biztonságban tudhassuk közösségeinket”.

Alex Azar, a humán erőforrások és az egészségügy minisztériumának vezetője kedden elmondta, hogy az Egyesül Államokban ugyan jelenleg nincs vészhelyzet, de fel kell készülni arra, hogy a vírus a korábbinál nagyobb mértékben terjed el az országban.

Az Egyesült Államokat nem lehet hermetikusan lezárni – fogalmazott a miniszter.

(Borító: atv.hu)

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/90956/pics/lead_800x600.jpg
járvány,koronavírus,USA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?