Blogolj!

Felgyújtotta magát egy férfi Kijevben az elnöki hivatal előtt


Valószínűleg benzinnel locsolta le magát az a férfi, aki a kijevi elnöki hivatal előtt gyújtotta fel magát a szerdán rendezett tüntetésen.

A férfi életben maradt, rendőrök és tüntetők oltották el, égési sérülései olyannyira nem súlyosak, hogy még lábra is tudott állni. A gyújtogatót kórházba szállították, a helyszínt pedig a nemzeti gárda elkerítette.

Az elnöki hivatal előtt egyébként az egészségügyi reform ellen zajlott a tüntetés, amikor az incidens megtörtént. A férfi viszont nem a tüntetők közül való volt, hanem kifejezetten a saját gondjára akarta felhívni a figyelmet, ami termőföldkérdéssel függ össze és a helyi vezetéssel volt vitája – közölt e az lb.ua hírportál.

Az Ukrajinszka Pravda beszámolója szerint a férfi a helyszínen újságíróknak azt mondta, hogy nem először ment ki az elnöki hivatal elé tiltakozni, próbálta megoldani a problémáját, de eddig senki sem hallgatta meg őt a vezetéstől.

Julija Mendel, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szóvivője elmondta, hogy az elnöki hivatal állampolgárok ügyeivel foglalkozó osztályának képviselői elindultak meglátogatni a férfit, hogy megtudják tőle, pontosan mi a problémája.

 

Címkék: tüntetés, Ukrajna
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/90970/pics/lead_800x600.png
tüntetés,Ukrajna
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?