Blogolj!

Donald Trump koronavírus-cár kinevezését tervezi


Politico szerint Donald Trump amerikai elnök egy „koronavírus-cár”, azaz egy, a koronavírus elleni küzdelmet irányító vezető kinevezését tervezi.

Még ha ez első blikkre furcsán is hangzik, ilyen vezető kinevezése az amerikai lap szerint már volt rá példa korábban: az előző elnök, Barack Obama kormányzata idején, az ebolajárvány 2014-ben történt kirobbanásakor, Ron Klaint, Joe Biden akkori alelnök tanácsadóját nevezték ki a járvány elleni küzdelmet összehangoló vezetőnek.

A Politico értesülései alapján az új megbízatásra Scott Gottlieb, az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) korábbi vezetője a legesélyesebb.

Vészhelyzetet hirdettek San Franciscóban a koronavírus miatt

Amerika újabb komoly lépésre szánta el magát: kedd este a vészhelyzetet hirdettek a koronavírusos fertőzések veszélye miatt a kaliforniai San Franciscóban. Az Egyesült Államok negyedik legnagyobb városában szerencsére azért még közel sem olyan a helyzet, mint Olaszországban, ugyanis még nem diagnosztizáltak új típusú koronavírus miatt kialakult tüdőgyulladásos megbetegedéseket, London Breed polgármester azonban elővigyázatosságból inkább kihirdette a vészhelyzetet - számolt be róla San Francisco Chronicle.

Az koronavírussal kapcsolatban az amerikai külügyminisztérium szerdán közleményben figyelmeztette az amerikaiakat az olaszországi, iráni és mongóliai utazások veszélyeire. Olaszországban és Iránban több koronavírusos megbetegedést diagnosztizáltak, míg a Kínával szomszédos Mongóliában egyelőre nem terjed a vírus, azonban az országban utazási és közlekedési korlátozásokat vezettek be.

(Borító: politico.com)

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/90990/pics/lead_800x600.jpg
Donald Trump,járvány,koronavírus,USA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?