Blogolj!

Újabb 97 ember halt bele a koronavírus okozta fertőzésbe Kínában


A pekingi Nemzeti Egészségügyi Bizottság vasárnapi adatai alapján újabb kilencvenhét ember esett áldozatul a koronavírus-járványnak Kínában, valamint 648 új fertőzöttet regisztráltak.

A közlés szerint egy kivétellel az új halálesetek mindegyikét a közép-kínai Hupej tartományból jelentették. Az újabb fertőzöttek közül 630-an Hupejben betegedtek meg, azon belül is 541-en a tartomány székhelyén, Vuhanban.

A friss adatokkal egyre elkeserítőbbek a számok, ugyanis a Covid-19 nevű kórokozó eddig 2442 ember halálát okozta a szárazföldi Kínában, a fertőzöttek száma 76 936, és 22 888-an épültek fel a betegségből. És akkor erre még rájön az is, hogy világszerte további 1500 fertőzöttről és 19 halálesetről tudnak. A vírus már több mint 25 országban jelenen van, a legfrissebb hírek szerint Európán belül Olaszországban a legdurvább a helyzet.

Két olasz tartományban is karantént rendeltek el a koronavírus miatt

Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében is lezárják az új koronavírus gócpontjait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ott élők a következő két hétben nem hagyhatják el a területet, és senki nem léphet be oda. A vesztegzár az északnyugati Lombardia tartományban a Lodi város térségében található tíz önkormányzat lakosait érinti, valamint az északkeleti Veneto tartományban Vo' Euganeo területét.

Mindeközben a dél-koreai hatóságok 123 új fertőzöttről és két halálesetről is beszámoltak. Ezzel pedig elmondható, hogy a fertőzöttjeinek száma az ázsiai országban jelenleg 556, míg a halálos áldozatoké négy – derült ki a koreai betegségmegelőző központ (KCDC) közléséből.

(Borító: ma7.sk)

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/90811/pics/lead_800x600.jpg
halott,járvány,Kína,koronavírus,Olaszország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?