Blogolj!

Koronavírus: megszakítják a velencei karnevált


Újabb pofon Olaszországnak: a koronavírus gyors olaszországi terjedése miatt megszakítják a velencei karnevált.

A hírt vasárnap jelentette be Luca Zaia, az északkelet-olaszországi Veneto tartomány kormányzója. Európa egyik leghíresebb karneválja elvileg keddig tartott volna.

Zaia az olasz sajtónak hangsúlyozta, hogy drasztikus eszközökhöz kell folyamodniuk a járvány miatt, amely a karneváli események lemondása mellett "még több mást is” magába foglal. Emellett azt is elárulta, hogy további rendkívüli intézkedések is várhatóak m ég.

A bejelentéssel párhuzamosan az is kiderült, hogy Venetóban 17-ről 25-re nőtt az új koronavírus fertőzöttjeinek száma, beleértve azt a két idős embert is, aki Velencében került kórházba.

Két olasz tartományban is karantént rendeltek el a koronavírus miatt

Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében is lezárják az új koronavírus gócpontjait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ott élők a következő két hétben nem hagyhatják el a területet, és senki nem léphet be oda. A vesztegzár az északnyugati Lombardia tartományban a Lodi város térségében található tíz önkormányzat lakosait érinti, valamint az északkeleti Veneto tartományban Vo' Euganeo területét.

A helyzet súlyosságát az is mutatja, hogy az észak-olaszországi Lombardia tartomány kormányzója előzőleg még arról beszélt, hogy 89-re emelkedett a kór lombardiai fertőzöttjeinek száma. Fél nappal korábban pedig "még csak" 54 fertőzöttről tudtak Lombardiában.

Az új adatok alapján országosan 115 fölé emelkedett az új koronavírus (Covid-19) okozta esetek száma.

(Borító: ripost.hu)

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/90821/pics/lead_800x600.jpg
járvány,koronavírus,Olaszország,Velence
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?