Blogolj!

Kilenc emberrel végzett a hanaui mészáros, feltehetően magát is megölte

Dorogi László

Két vízipipabárban is tüzet nyitott egy férfi szerda este a németországi Frankfurt am Main melletti városban, Hanauban. A lövöldözésben kilencen haltak meg, további négy ember súlyosan megsérült. A támadót csütörtök reggel holtan találták meg.

Fotó: focus.de

Kilenc ember vesztette életét két, egymással vélhetően összefüggő lövöldözésben a németországi Hanauban - számolt be az MTI. Az elkövető előbb egy belvárosi, majd egy másik városrészben található vízipipabárban nyitott tüzet. A rendőrség arról számolt be szerda éjjel, hogy a feltételezett elkövető egyedül volt és egy sötét autóval menekült el a helyszínekről.

A német rendőrség még éjjel letartóztatott egy férfit, aki feltételezéseik szerint részt vett a támadások megtervezésében, a feltételezett elkövetőt viszont már nem sikerült élve elkapniuk: a férfi holttestét csütörtökre virradóra találták meg az apja lakásán egy másik holttesttel - feltételezhetően az elkövető édesanyjával - együtt, de utóbbi holttesttel kapcsolatban nem szolgáltak információkkal a hatóságok.

A Bild arról számolt be, hogy az egyik vízipipabárban öt fiatal férfi és egy fiatal nő voltak az áldozatok, akik a lap információi szerint kurd származásúak voltak, feltehetően a támadó indítéka is az idegengyűlölet volt. A támadásban, a feltételezett tettessel együtt tizenegyen veszítették életüket.

A Bild úgy tudja, a tettes rendelkezett fegyvertartási engedéllyel és a lőfegyver-használatban is tapasztaltnak számított. A feltételezett elkövetőt Tobias R.-ként azonosították, aki hátrahagyott egy levelet és egy videóüzenetet is, amelyekben ismerteti indítékait, ám ezek igen zavarosak. A sajtójelentések szerint a férfi erőteljesen idegenellenes, szélsőjobboldali természetű volt, de a hatóságok egyelőre ezeket az értesüléseket nem erősítették meg.

Angela Merkel német kancellár részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak, hozzátartozóinak, mint fogalmazott, mélyen együtt érez a borzalmas bűncselekmények érintettjeivel.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/90693/pics/lead_800x600.jpg
gyilkosság,Németország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?