Blogolj!

Komoly következményei lehetnek a Diamond Princess-utasok karantén-feloldásának

Dorogi László

Egyes szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a ma még tünetmentes utasok is fertőzhetnek, ezért nagy hiba volt feloldani a Diamond Princess hajó utasainak karanténját.

Fotó: AP

A CNN arról számolt be, hogy a Jokohamánál veszteglő hajról már elszállították a koronavírussal megfertőződött betegeket, most azokat az utasokat engedik először partra, akiknek negatív lett a koronavírus tesztje.

A hajóról korábban 300 amerikai utast már hazavittek az Egyesült Államokba és két katonai bázison különítették el őket. A hajóhoz 545 igazolt fertőzési eset kapcsolható, csak kedden újabb 88 fertőzöttet találtak a fedélzeten.

Koronavírus: további két hétig tartják karanténban a Japánnál veszteglő hajó személyzetét

A japán hatóságok döntése alapján a jokohamai kikötőben veszteglő Diamond Princess hajó személyzetét a koronavírus miatt további két hétig tartják karantén alatt, miután az utolsó utas is partra száll a jövő héten - írta közösségi oldalán a külgazdasági és külügyminiszter szombaton.

Ennek ellenére kezdték meg az utasok kiszállítását, amely várhatóan több napig fog tartani. A hajóról távozókat taxikkal szállítják repülőtérre, ahonnan hazatérhetnek otthonukba és több ország is szervezett charterjáratokat is indít állampolgárai hazaszállítására.

Amíg Japában vannak, addig viszont nem kötelező karanténba vonulniuk, ez pedig komoly fertőzés-veszélyt jelent. Egy japán infektológus szerint a hajó fedélzetén bevezetett intézkedések nem voltak kielégítőek, amikor megérkezett a karantén alá helyezett tengerjáróra, nagyon megijedt.

"Esélytelen volt megmondani, hogy hol találkozhat az ember a vírussal. Mindenhol bürokraták irányítottak mindent"

- nyilatkozta Ivata Kentaro.

Japánban eddig 613 új fajta koronavírusos megbetegedést jelentettek be eddig és egy ember hat meg a szigetországban a fertőzés következtében.

Címkék: koronavírus
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/90660/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?