Blogolj!

Az USA elindította segélyszállítmányát a koronavírussal küszködő Laoszba


Illusztráció

A szállítmány annak a mintegy 100 millió dolláros segítségnek a része, amelyet az amerikai kormányzat a múlt héten jelentett be a járványban érintett országoknak.

Az Egyesült Államok ezentúl folyamatosan küldi a szükséges segélyeket a területre, jelenleg most a Kínával határos, délkelet-ázsiai Laoszba. A csomagban védőszemüvegek, műtős köpenyek és más orvosi segédeszközök vannak.        

Mike Pompeo, az amerikai diplomácia irányítója még pénteken jelentette be, hogy Washington kész akár 100 millió dollárral is segíteni a koronavírussal küzdő országokat, valamint emlékeztetett arra is, hogy az amerikai magánszektorból szintén jelentős, több százmillió dolláros adományokat ajánlottak fel a járvány leküzdésére.

Százmillió dollárt tesz fel az USA a koronavírus megállítására

Gyorssegélyt nyújtanak a veszélyeztetett térségnek, már ha a kínaiak például hagyják... Washington kész akár 100 millió dollárral is segíteni a koronavírussal küzdő országokat - ezt Mike Pompeo amerikai külügyminiszter jelentette be. Közleménye szerint a felajánlás „tanúsítja az Egyesült Államok erőteljes vezető szerepét a fertőzés elleni küzdelemben".

Címkék: koronavírus, USA
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/90262/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,USA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?