Blogolj!

Svájc döntött – Betiltotta a homofóbiát


Vasárnap tartották a népszavazást Svájcban arról, hogy törvényileg is illegálissá tegyék-e a homofóbiát. Miután ez a téma már egy ideje nagy támogatottsággal bírt az alpesi országban nem túl meglepő módon meg is szavazták a törvényjavaslatot, amely megtiltja, hogy bárkit is diszkrimináció érjen a szexuális orientációja miatt.

Az e-mailben leadható szavatok alapján 61,3% – 36,9% arányban nyertek a törvényjavaslat támogatói – írja a BBC. Így tehát már tilos valakit a szexuális orientációja miatt mondjuk kidobni egy moziból vagy étteremből. Az országban egyébként már eddig is büntették a faji és vallási alapú diszkriminációt, épp ezért már régóta ment a vita az új törvény bevezetéséről, ugyanis ezen a téren Svájc jóval elmarad a többi európai országtól.

A törvénymódosítás támogatói között természetesen nagy számban megtaláljuk a helyi zöldeket, valamint a balos és centrista pártokat is, azonban a legnagyobb parlamenti frakcióval rendelkező Svájci Néppárt végig ellenezte a dolgot.

Az újonnan elfogadott törvény ellenzői szerint ugyanis egyaránt sértő a szólásszabadságra és a keresztény értékekre is.

Az újabb vita kirobbanását megelőzvén Karin Keller-Sutter igazságügyi miniszter gyorsan ki is jelentette, hogy az új törvény nem fogja korlátozni a szólásszabadságot

(Borító: vilagfigyelo.com, Fotó: Fotó: swissinfo.ch)

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/90224/pics/lead_800x600.jpg
büntetés,homofóbia,Svájc,törvény
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?