Blogolj!

A hollandok szerint nem képes több bevándorlót befogadni az országuk

Dorogi László

Egy friss felmérés szerint a holland lakosság közel kétharmada úgy gondolja, kevesebb bevándorlót kellene befogadnia az országnak. Ha a holland befogadási politika nem változik, a következő húsz évben kétmillió fővel ugrik meg a holland lakosság száma - és nem egy huszonegyedik századi holland bébibummnak köszönhetően.

A holland De Telegraaf által közzétett kutatási adatok szerint a hollandok 65 százaléka szerint limitálni kellene a bevándorlók számát a Benelux államban - számolt be a voiceofeurope.com. A holland központi statisztikai hivatal előrejelzése szerint, ha nem változnak a tendenciák, 2024-re 17 millió főről 18 millióra növekedhet a holland lakosság száma, 2039-re pedig a 19 milliót is elérheti - a migrációnak köszönhetően.

Hollandiába évente átlagosan 82 ezer bevándorló érkezik, tavaly a holland lakosság száma 132 ezerrel nőtt - ebből a 132 ezer emberből 114 ezer volt bevándorló. Ami ennél is aggasztóbb képet fest, hogy a migránsok fele Európán kívüli országból érkezett Hollandiába, a marokkói bevándorlók száma például megdöntötte a 2016-os rekordot, holott az észak-afrikai országban háború sem dúl.

A hollandok attól tartanak, hogy a népesség ilyen mértékű növekedése komoly problémát okozhat az ország egészségügyi ellátásában és a lakhatási szektorban is. A citált felmérés szerint a holland lakosság 91(!) százaléka gondolja úgy, hogy Hollandia már nem képes több embert befogadni úgy, hogy annak ne legyen hatása a mindennapi életükre.

A Benelux államban szignifikánsan növekedett meg az erőszakos bűncselekmények száma az elmúlt években, Jan van de Beek kutató pedig arra világított rá, hogy a migránsok befogadása tulajdonképpen üzletággá változott az országban, ami komoly hatással lehet az állam jövőjére nézve.

Címkék: migráció
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/90232/pics/lead_800x600.jpg
migráció
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?