Blogolj!

Százmillió dollárt tesz fel az USA a koronavírus megállítására

Pintér M. Lajos

Gyorssegélyt nyújtanak a veszélyeztetett térségnek, már ha a kínaiak például hagyják...

Illusztráció: pixabay.com

Washington kész akár 100 millió dollárral is segíteni a koronavírussal küzdő országokat – ezt Mike Pompeo amerikai külügyminiszter jelentette be.

Közleménye szerint a felajánlás „tanúsítja az Egyesült Államok erőteljes vezető szerepét a fertőzés elleni küzdelemben”. A tárcavezető ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy az amerikai magánszektorból szintén jelentős, megfogalmazása szerint „nagylelkű” adományokat ajánlottak fel a járvány leküzdésére. A közlemény több százmillió dolláros felajánlásokról tett említést.

Alex Azar, az egészségügyért és emberi erőforrásokért felelős minisztérium vezetője közölte ugyanakkor: Washington még mindig nem kapott zöld fényt Pekingből ahhoz, hogy egészségügyi szakembereit útnak indíthassa a koronavírusos megbetegedések epicentrumaként emlegetett Vuhan városába.

Kínában jelenleg több mint 31 ezer ember fertőződött az új típusú koronavírussal, és a halálos áldozatok száma már 636-ra emelkedett. Megbetegedéseket regisztráltak Hongkongban, Makaón, Tibetben, Tajvanon, Japánban, Dél-Koreában, Kambodzsában, Malajziában, a Fülöp-szigeteken, Szingapúrban, Thaiföldön, Vietnamban, Indiában, Nepálban, Srí Lankán, Kanadában és hét európai országban: Belgiumban, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Itáliában, Spanyolországban és Svédországban is – összegez az MTI.

Címkék: Kína, koronavírus, USA
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/90120/pics/lead_800x600.jpg
Kína,koronavírus,USA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?