Blogolj!

Montenegró ugrik be a britek helyére az EU-ba?

Pintér M. Lajos

A szakértő szerint erre van jelenleg a legnagyobb esély, mivel az unió még nincs felkészülve egy muszlim vallású tagállamra.

Illusztráció: pixabay.com

A nyugat-balkáni országok közül Montenegrónak van a legnagyobb esélye, hogy az Európai Unió tagjává váljon – állítja Kiszelly Zoltán politológus.

Az M1-nek nyilatkozó szakértő kifejtette, az Egyesült Királyság távozása után hat nyugat-balkáni ország uniós integrációja van napirenden. valószínűleg elsőként egy olyan országot választanak majd, amely már a NATO-nak is a tagja, és már bizonyította, hogy a nyugati értékrend mellett elkötelezett: ilyen Montenegró. Felmerülhet még Albánia is, de az unió még nincs felkészülve egy muszlim vallású tagállamra – vélekedett.

Az MTI összefoglalója szerint kitért arra is, a nyugat-európai emberek többsége nem akarja, hogy bővüljön az Európai Unió, hiszen egyre szegényebb országok csatlakoznak, és tartanak az olcsó munkaerő megjelenésétől. Magyarország azonban a bővítés pártján áll, amiben szerepet játszik egy sor gazdasági szempont, valamint az illegális bevándorlás megállításának kérdése is.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/90131/pics/lead_800x600.jpg
Albánia,Balkán,Brexit,Egyesült Királyság,Európai Unió,Montenegró,Nagy-Britannia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?