Blogolj!

Megvan a Kínán kívüli első halálos áldozata a koronavírusnak


A Fülöp-szigeteken elhunyt egy kínai állampolgár a tüdőgyulladást okozó új koronavírus miatt, ez az első eset, hogy a járvány halálos áldozatot szedett Kína területén kívül.

Az MTI közlése szerint Francisco Duque, a Fülöp-szigetek egészségügyi minisztere vasárnap reggel közölte, hogy a 44 éves férfi február 1-jén belehalt a súlyos tüdőgyulladást okozó fertőzésbe.

A tárcavezető tájékoztatásából az is kiderült, hogy a férfi - és a szintén megbetegedett 38 éves élettársa - január 21-én érkezett Hongkongból a Fülöp-szigetekre. A férfi a járvány gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartomány székhelyének, Vuhannak a lakosa, ahogy a párja is.

A manilai vezetés a bejelentést követően kiterjesztette a beutazási korlátozásokat a Kínából, valamint a két különleges státuszú közigazgatási területről, a Hongkongból és Makaóból érkező külföldiekre.

A megszorítások korábban csak a Hupej tartományból érkezőkre voltak érvényesek.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint eddig csak a két kínai állampolgárnál mutatták ki a vírust a szigetországban. A koronavírus-járvány eddig nem követelt életet Kína területén kívül, bár világszerte több mint száz fertőzést fedeztek fel több mint húsz országban.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság vasárnap reggeli legfrissebb összesítése szerint országosan 304 ember halt meg, és 14 380-an fertőződtek meg az új koronavírussal - írja az MTI.

(Borító: life.hu)

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/89863/pics/lead_800x600.jpg
halott,járvány,koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?