Blogolj!

Nem húzódik tovább az impeachment, jövőhéten felmentik Trumpot
A republikánusok nem szavazták meg a további tanúk meghallgatását, így jövőhéten lezárul a Donald Trump amerikai elnök ellen folyó impeachment eljárás.

Bár két republikánus jelölt a demokratákkal együtt szavazott, a szenátus így is 51:49 arányban leszavazta a demokrata szenátorok azon javaslatát, hogy újabb tanúkat, köztük John Bolton volt nemzetbiztonsági főtanácsadót, hívjanak és újabb 28 ezer dokumentumot kérjenek be a tárgyalásra.

Mitch McConnell, a szenátus republikánus frakcióvezetője közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozta: "a szenátusnak nincs szüksége arra, hogy újra nyissa a képviselőház demokrata párti többsége által lezártnak nyilvánított vizsgálatot, amelyet maguk az impeachment-menedzserek továbbra is elsöprő erejűnek és minden kétséget kizárónak minősítenek".

Mint ismeretes Trumpot két vádpontbanhatalommal való visszaéléssel és a kongresszus alkotmányos ellenőrző szerepének akadályozásával szerették volna elítélni.

A voksolást az első elemzések Donald Trump és McConnell szenátor nagy győzelmeként értékelték.

A tanúkról szóló szavazás után vita volt arról, hogyan záruljon le a szenátusi tárgyalás. A republikánusok azt szerették volna, hogy az elnök már felmentése tudatában tarthassa meg a kedd esti évértékelő beszédét. A demokraták viszont át akarták tolni a szavazásokat az évértékelő utánra. 

A döntés szerint az impeachment záróbeszédei hétfőn lesznek, a Trump ellenei vádpontokról pedig a beszéd után, szerdán fognak dönteni.

Címkék: Donald Trump, USA
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/89783/pics/lead_800x600.jpg
Donald Trump,USA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?