Blogolj!

Már egyre több helyen jelenik meg a koronavírus Európában


Olaszország, Finnország és Németország után most Nagy-Britanniában és Oroszországban is diagnosztizáltak koronavírussal betegeket.

Most jött: Olaszországba is betört a koronavírus

Az itáliaiak azonnal le is állítottak a Kínába tartó és onnan érkező repülőjáratokat. Olaszországban két kínai turistánál kimutatták a koronavírus-fertőzést, akiket egy római szállodából szállítottak kórházba - ezt Giuseppe Conte olasz miniszterelnök jelentette be csütörtök éjjel. Egy idős kínai házaspárnál igazolták a megbetegedést, a 66 és 67 éves kínai turistapár fertőzésgyanúja megerősítést kapott.

A brit egészségügyi minisztérium pénteken közölte, hogy két páciens szervezetében azonosították a kórokozót Angliában. A betegek családtagok, de a minisztérium nem tért ki arra, hogy brit állampolgárokról van-e szó, vagy hogy jártak-e a kínai Hupej tartományban.

Az Angliában azonosított két beteget a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) részesíti szakorvosi ellátásban, és a brit hatóságok kipróbált járványmegelőző eljárásokat foganatosítottak a vírus további terjedésének megakadályozására.

Az angliai tiszti főorvos szerint az NHS rendkívül jól felkészült a járványos betegségek kezelésére, és máris megkezdődött annak felderítése, hogy a két beteg érintkezett-e másokkal fertőződésük után.

Oroszországban is két megbetegedést jelentettek. Az egyik fertőzöttnél a Bajkálon túli területen, a másiknál Tyumeny megyében diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést.

Mindkét érintett kínai állampolgár és a hónap folyamán mindketten voltak Kínában, állapotuk jelenleg stabil. Anna Popova, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vezetője közölte, hogy a betegség oroszországi terjedésének veszélye nem áll fenn, mert mindkét fertőzöttet elkülönítették.

Popova bejelentette, hogy a járvány miatt Oroszország megkezdte állampolgárainak evakuálását a kínai Hupej tartományból és Vuhan városból. Mint mondta, az érintettek - számuk a sajtóban megjelent adatok szerint mintegy 600 fő lehet - választhatnak a hazatérés és a maradás között. Azokat, akik a hazaszállítás mellett döntenek, 14 napig karanténban fogják tartani Oroszországban.

(borító: AFP)

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/89759/pics/lead_800x600.jpg
járvány,koronavírus,Nagy-Britannia,Oroszország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?