Blogolj!

Több országból is kitiltanák a kínai turistákat


Több százezren írtak már alá Dél-Koreában és Malajziában olyan petíciót, amelynek a támogatói azt követelik, hogy átmenetileg ne engedjék be országaikba a kínai turistákat az új típusú koronavírus okozta járvány miatt.

Az MTI szerint Dél-Koreában szerdáig 578 ezren írták alá a kezdeményezést. A petíció elindítója azzal érvel, hogy a koronavírus Kínából kezdett el terjedni, és még a Peking közeli szövetségesének számító Észak-Korea sem enged be jelenleg kínaiakat a területére. Több aláíró a megjegyzés rovatban utalt rá, hogy aggodalommal tölti el őket, amikor munkájuk során – az idegenforgalomban például – kínaiakkal kell érintkezniük.

Dél-Korea mellett Malajziában is felütötte a fejét egy hasonló kezdeményezés, ott több mint 400 ezren írtak már alá. Az ottani petícióban azzal vádolják a kínaiakat, hogy „nem higiénikus” életmódjuk idézte elő ezt a borzalmas járványt.

A két országban eddig négy-négy fertőzöttről tudnak. Dél-Korea csütörtökön és pénteken nagyjából 700 állampolgárát készül hazaszállítani a közép-kínai Vuhan városából, ahol a betegség először megjelent.

(Borító: hirado.hu)

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/89678/pics/lead_800x600.jpg
járvány,koronavírus,turisták
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?