Blogolj!

Tombol az idegengyűlölet Macron liberális Franciaországában


Ilyen ez a „haladó” Nyugat: se szeri, se száma a rasszista és idegengyűlölő cselekményeknek...

Illusztráció: The Times of Israel

Több mint 130 százalékkal nőtt tavaly Franciaországban a rasszista és idegengyűlölő cselekmények száma, amelyek elsősorban verbális fenyegetések voltak – ismerte el a francia belügyminisztérium. 2019-ben 1142 rasszista cselekményről volt a hatóságnak tudomása a 2018-as 496-hoz képest.

„Többségében ezek a cselekmények a fenyegetések kategóriájába tartoznak”

– hívta fel a figyelmet a tárca az MTI tudósítása szerint.

Az antiszemita cselekmények száma is nőtt, az előző évi 541-ről tavaly 687-re, ami 27 százalékos emelkedést jelent. Ezek közül 151 volt fizikai akció, azaz emberek vagy pedig javak elleni támadás, mint például rongálás, lopás vagy fizikai erőszak, és 536 fenyegetés, azaz fenyegető gesztus, üzenet vagy levél, illetve feliratok.

„Az antiszemita cselekmények növekedése 2019-ben kizárólag a fenyegetések növekedésével magyarázható, ez utóbbiak száma 50 százalékkal emelkedett 2018-hoz képest. A fizikai akciók viszont 15 százalékkal csökkentek tavaly. A legsúlyosabb cselekmények, az emberek elleni támadások egyértelműen csökkentek, 44 százalékkal”

– jelezte a belügyminisztérium.

Tombol az antiszemitizmus Franciaországban

Több mint száz zsidó sírt gyaláztak meg ismeretlenek. Antiszemita feliratokat és horogkereszteket találtak kedden 107 síron a kelet-franciaországi Strasbourghoz közeli Westhoffen település zsidó temetőjében. Elzászban a közelmúltban több hasonló eset is országos felháborodást keltett - összegez az MTI.

A korábbi évekhez hasonlóan

a keresztényellenes cselekmények aránya a legjelentősebb a vallásellenes fellépések között,

de a számuk stagnál. Az 1052 ilyen cselekmény közül 996 fizikai akció és 56 fenyegetés. A belügyminisztérium tájékoztatása szerint elsősorban vallási jellegű javak megrongálása tartozik ebbe a kategóriába.

A muzulmánellenes cselekmények aránya továbbra is „viszonylag alacsony” a tárca szerint: a 154 eset 63 akciót és 91 fenyegetést takar, de a 2018-as 100-hoz képest emelkedett a számuk. A közlemény szerint ebben a kategóriában is elsősorban vallási javak megrongálásáról van szó.

„Amikor az auschwitzi haláltábor felszabadításának 75. évfordulójára emlékezünk, az antiszemita gyűlölet megléte, és általában a rasszista és idegengyűlölő fellépések és megszólalások aggasztó jellegű mindennapossá válása tudatra ébredést kíván a társadalmunktól, a magukat a köztársasági táborhoz soroló valamennyi politikai vezető részéről pedig egyértelmű és határozott elítélést követel”

– írta közleményében Christophe Castaner belügyminiszter és Laurent Nunez államtitkár.

1
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/89560/pics/lead_800x600.jpg
antiszemitizmus,Franciaország,idegengyűlölet,rasszizmus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-29 11:59:01
Aztán mégis - köszönhetően többek között a magyar hazaáruló, szennyes, aberrált liberrált EP képviselőknek - mi vagyunk naponta terítéken, ugye ?!
Ezekre a mocskos liberálbolsevik senkikre nagyon is ráillik a régi-régi népi bölcsesség:
• A liberálbolsevikok azt hiszik, és azt is terjesztik: a demokrácia az, ha két farkas és egy bárány eldönti, hogy mi legyen vacsorára.
Meg még ez is:
• Vannak emberek, akik csak azért élnek, mert tilos őket lelőni.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?