Blogolj!

Koronavírus: Kínában leállítják az összes csoportos utazást bel- és külföldre egyaránt


Már nemcsak Kína nagyvárosaira, hanem az összes bel- és külföldi csoportos utazásra is érvényes a közlekedési korlátozás, amit hétfőtől vezetnek be Kínában.

Szombat délelőttre a halálos áldozatok száma 41-re emelkedett és Hongkongban már egészségügyi vészhelyzetet hirdettek a koronavírus miatt. A csoportos utakat Kínán belül már pénteken beszüntették, ám korlátozást nehezíti a kínai holdújév, ami miatt rengetegen utaznak ebben az időszakban az országon belül.

Koronavírus: Hongkongban egészségügyi vészhelyzetet hirdettek

Ez egyebek között azt jelenti, hogy korlátozzák a terület fizikai kapcsolatát az anyaországgal, ahol már 41-en vesztették életüket a koronavírus okozta tüdőgyulladásban, és csaknem 1300-an megfertőződtek. Miután pénteken elkezdődtek a holdújévi ünnepek, az iskolák egyébként is zárva tartanak hétfőtől, de az oktatási intézmények egészen február 17-éig nem is nyitnak ki újra Hongkonban.

A vírus behurcolását elkerülendő a pekingi hatóságok vasárnaptól leállítják a kínai főváros és a tartományok, valamint a Peking környéki városok közötti távolsági buszjáratokat is. Pekingben eddig már 30 megerősített fertőzést rögzítettek, de ezek nem mindegyike vezethető vissza Hupej tartománybeli látogatásokra – írta a Global Times című lap.

Címkék: Kína, koronavírus
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/89500/pics/lead_800x600.jpg
Kína,koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?