Blogolj!

Szilveszter a Brexit választóvonala

Pintér M. Lajos

Ami most történik, még csak kismiska ahhoz képest, mi vár a felekre!

Illusztráció: pixabay.com

Nem a jövő péntek, hanem december 31. lesz az igazi választóvonala Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépésének

– állítja a szakértő. Gálik Zoltán egyetemi docens az M1-en arról beszélt, hogy szerda este lezárult a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás törvénybe iktatását célzó tervezet tárgyalása a brit parlamentben. II. Erzsébet királynő formális hozzájárulásával – amely a jogszabály kihirdetésének felel meg – a törvény hamarosan életbe lép, és gyakorlatilag bizonyos, hogy az Egyesült Királyság jövő pénteken, a Brexit határnapján kilép az Európai Unióból.

Brexit-finisbe léptek a britek, forronganak a skótok

Szerda este lezárult az Egyesült Királyságban a brexit-megállapodás törvénybe iktatását célzó parlamenti tárgyalás. II. Erzsébet királynő is áldását adta a kilépésre. Az Egyesült Királyság átlépte a brexit célvonalát - jelentette ki Boris Johnson brit miniszterelnök, miután hivatalossá vált, hogy Nagy-Britannia jövő pénteken végleg és végérvényesen kilép az Európai Unióból.

Gálik Zoltán azonban felhívta a figyelmet: Nagy-Britanniának december 31-ig még számos kérdést kell megtárgyalnia az Európai Unióval. Többek között egy kereskedelmi megállapodást is kötniük kell, és kérdés az is, mi lesz a biztonságpolitikai vagy az igazságszolgáltatási együttműködéssel – idézi az MTI.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/89381/pics/lead_800x600.jpg
Brexit,Egyesült Királyság,Európai Unió,Nagy-Britannia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?