Blogolj!

A románok is felcsatlakoznak az új Soros-hálózatra


A Ponta-kormány oktatásügyi minisztere által vezetett bukaresti Politikatudományi és Közigazgatási Nemzeti Iskola (SNSPA) sem maradhat ki a liberális láncolatból.

Illusztráció: Főtér.ro

A davosi Világgazdasági Fórumon tett bejelentése szerint Soros György amerikai milliárdos spekuláns Nyílt Társadalom Egyetemi Hálózat (OSUN) néven indít globális felsőoktatási és kutatási hálózatot, amelynek vezető intézményei a Budapestről eggyel nyugatabbra küldött Közép-Európai Egyetem (CEU) és az amerikai Bard College lesznek. Soros csekélyke egymilliárd dollárral támogatja az új láncolat létrehozását.

A Főtér.ro arról ír, hogy „természetesen” keleti szomszédunk, Románia sem maradhat ki a világméretű liberális összeborulásból, farka felvágva rohannak „Gyuri bácsi” után. A bukaresti Politikatudományi és Közigazgatási Nemzeti Iskola (SNSPA) is meghívást kapott, hogy csatlakozzon, és persze, hogy nem mondtak nemet. A SNSPA rektora amúgy Remus Pricopie, a szociáldemokrata Victor Ponta kormányának 2012 és 2014 közötti oktatásügyi minisztere.

A bukaresti állami felsőoktatási intézmény vezetése üdvözölte a Soros-tervet, mert úgy gondolja, hogy

„a társadalomtudományok fejlődése fenntartható megoldásokkal szolgálhat a kihívásokra, amelyekkel napjaink társadalma szembesül”.

Az OSUN célja egyébként Soros bejelentése szerint valójában az, hogy a liberális értékeket hirdesse, és a nyílt társadalom létrehozását segítse az Egyesült Államokban, Oroszországban, Kínában és máshol tapasztalható „autoritarizmus” ellenében. Ehhez az individuum autonómiáját, a kritikai gondolkodást és az akadémiai szabadságot akarják erősíteni.

1
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/89424/pics/lead_800x600.jpg
Románia,Soros György
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-25 22:31:13
Még szép, hogy felcsatlakoznak, hiszen kell a soros-csicskák lóvéja, meg aztán ezek a nyuvadt agyú románok pont ugyanolyan ökrök, mint a spekuláns !!!!! Egy szinten vannak !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?