Blogolj!

Általános sztrájk három görög szigeten a menekülthelyzet miatt


Leszbosz, Szamosz és Khiosz szigetének lakói is csatlakoztak ahhoz a sztrájkhoz, melyben a helyiek azt szeretnék, ha visszakapnák szigeteiket.

Az Égei-tenger keleti részén fekvő görög szigeteken a rengeteg visszatoloncolt menekült ellenére 42 ezer bevándorló tartózkodik. 

A Leszboszon található Mória menekülttáborát például eredetileg 2840 ember befogadására méretezték, most mégis 19 ezer menedékkérőt szállásoltak el benne. A három szigeten általános sztájkot hirdettek, a boltok bezártak, a közszolgáltatások leálltak, és a főterekre tüntetéseket szerveztek.

A migránsok részéről mindennaposak a helyiek és a hatóságok elleni atrocitások, de a különböző közegből érkező migránsok egymást sem kímélik és az embertelen körülmények miatt már többen öngyilkosok is lettek.

A görög kormány az áldatlan állapotok orvoslására novemberben bejelentette egy új, nagyobb menekülttábor építését, de a helyi hatóságok inkább elszórtabb, kisebb táborokat szeretnének. De a tüntetők szerint egész Európának viselnie kéne a migránsok befogadásának terhét

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/89323/pics/lead_800x600.jpg
Görögország,migráció,tüntetés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?