Blogolj!

Macronnak tüntetők elől kellett menekülnie egy színházból


Sietősre kellett vennie a figurát Emmanuel Macronnak péntek este egy párizsi színházi előadásról, miután tüntetők megpróbáltak behatolni az épületbe.

A Le Figaro szerint a kellemetlen incidens a Bouffes du Nord teátrumnál történt. Az újság szemtanúk, valamint újságírók és bloggerek által közzétett beszámolók alapján azt írja, hogy mintegy száz-kétszáz tüntető gyűlt össze a színháznál, tiltakozva a nyugdíjreform ellen.

A beszámolók szerint többen megpróbáltak behatolni az épületbe, de a helyszínre érkező rohamrendőrök ezt megakadályozták, ezt követően pedig rendőrkordont alkottak, hogy Emmanuel Macron francia elnök elhagyhassa az épületet.

A Le Figaro szerint elég feszült volt a helyzet, de a tüntetők nem tűztek össze a rohamrendőrökkel.

Párizsban december eleje óta tartanak a tüntetések és sztrájkok a nyugdíjreform ellen, amelynek célja a jelenleg 42 féle ellátás egységesítése. Az új, pontrendszer alapú rendszerben megszűnnének a közszféra egyes nagyvállalatainak, illetve az egyes foglalkozási ágazatoknak az önálló nyugdíjpénztárai. A tervezet egyik leginkább kifogásolt része az, hogy a kormány 64 évre emelné a teljes jogosultság idejét 2027-től - emlékeztet az MTI. 

(Borító: aa.com.tr)

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/89065/pics/lead_800x600.jpg
Emmanuel Macron,Franciaország,tüntetés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?