Blogolj!

Harry és Meghan elveszítik királyi fenség címüket


A továbbiakban Harry-t és Meghant nem illeti meg a királyi fenség megnevezés – közölte a BBC.

A Buckingham Palota bejelentése azt jelenti, hogy az eddig megnevezés, azaz a "his és her royal highness" már nem használható velük kapcsolatban, valamint a királynőt sem képviselik formálisan és az uralkodócsalád képviseletében végzett munkájukért sem fognak többé közpénzt kapni.

Az új megállapodás idén tavasszal lép hatályba.

Mint már mi is megírtuk, Harry herceg nemrégiben jelentette be, hogy visszalép a királyi család magas rangú tagjaként betöltött szerepétől és feleségével azon dolgozik, hogy pénzügyileg függetlenné váljanak, és a jövőben idejük egy részét Észak-Amerikában töltik majd.

Harry hercegék háttérbe vonulnak

Sussex hercege és Meghan hercegnő bejelentette, hogy "progresszív, új szerepkörre" törekszenek ezek után. Az eddig sem volt újdonság, hogy a házaspár a megszokott hagyományoktól eltérően viselkedik, de most nagy lépésre szánták el magukat, amit Instagramon jelentettek be. Egészen pontosan azt, hogy Harry herceg visszalép a királyi család magas rangú tagjaként betöltött szerepétől.

Erzsébet királynő bár nehéz szívvel, de engedett Harry-éknek, még úgy is, hogy a pár elutasította a királynő azon kívánságát, hogy teljes munkaidőben maradjanak a királyi családban. Akkor így nyilatkozott:

A családom nagyon konstruktív vitát folytatott az unokám és családja jövőjéről. A családom és én teljes mértékben támogatjuk Harry és Meghan vágyát, hogy fiatal családként új életet kezdjenek.

Megxit csúcstalálkozó után: Harryék távoznak

Harry herceg és Meghan Markle elutasították a királynő azon kívánságát, hogy teljes munkaidőben maradjanak a királyi családban. A fiatal pár azt nyilatkozta, hogy új életükben nem akarnak támaszkodni állami forrásokra. A 93 éves királynő a találkozó után így nyilatkozott: "Ma a családom nagyon konstruktív vitát folytatott az unokám és családja jövőjéről.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/89092/pics/lead_800x600.jpg
Egyesült Királyság,harry herceg,meghan markle
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?