Blogolj!

Globális uszítónak nevezte az iráni elnök Trumpot


Továbbra sem akarnak csillapodni az iráni-amerikai kedélyek, ezúttal Haszan Róháni iráni elnök szúrt oda, aki globális uszítónak nevezte Donald Trumpot, szerinte az amerikai elnök hivatali ideje alatt a világ több régiójában is csak rontott a helyzeten.

Több válság van ma, mint Trump elnöksége előtt. Az utóbbi két évben ő és az amerikai kormányzat világszerte csak nyugtalanságot szított

– idézi az MTI Róháni a délkelet-iráni Záhedán városban elmondott beszédét.

Nemcsak Iránban, hanem Irakban, Szíriában, Libanonban, Afganisztánban és mindenhol csak bajt okozott.

Az Egyesült Államok azzal vádolja Iránt, hogy destabilizálja a Közel-Keletet és terrorszervezeteket támogat. A két ország viszonya azóta vált különösen feszültté, hogy Washington 2018 májusában felmondta a 2015-ben Bécsben kötött többhatalmi atomalkut. Idén január elején az Egyesült Államok célzott támadás során megölte Kászim Szulejmáni iráni tábornokot, majd erre reagálva az iráni hadsereg csapásokat mért olyan iraki bázisokra, ahol amerikai katonák is szolgálnak.

Róháni hangsúlyozta, hogy Irán már bebizonyította, nemcsak az ellenállásra, hanem diplomáciai kezdeményezésekre is készen áll. Teherán azonban cserébe elvárja az országa és népe iránti tiszteletet – írja az MTI.

(Borító: hirado.hu)

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/89090/pics/lead_800x600.jpg
Donald Trump,Irán,USA,viszály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?