Blogolj!

Keresztényüldözés Nigériában


Lefejezett menyasszony, elrabolt szeminaristák, elüldözött lakosok. Néhány eset az elmúlt hetek nigériai történéseiből. Az áldozatoknak csak egy bűnük volt, hogy keresztények voltak és a Boko Haram, iszlamista terrorszervezet szemében ezért halál jár. Január 8-án fegyveresek törtek rá a fővárostól, Abujától 140 kilométerre északra fekvő Kakau településen található, a Jó Pásztorról elnevezett nagyszemináriumba, ahol először a támadók vaktában lövöldöztek, majd négy szeminaristát elvittek magukkal. 

December 26-án egy menyasszonyt és két koszorúslányát fejeztek le a Boko Haram terrorszervezet milicistái a Maiduguri és Yola közti útszakaszon. Martha Bulus épp a december 31-i esküvőjére készült barátnőivel. Kiszállították az autóból, és lefejezték őket pusztán azért, mert katolikusok voltak. Naga Williams Mohammed tiszteletes, a Christian Association of Nigeria vezetője hozzátette, hogy ugyanazon a területen, ugyanazon a napon a Boko Haram fegyveresei nyolc másik keresztényt gyilkoltak meg hidegvérrel, és elraboltak két nőt.

Január 9-én éjszaka muszlim fuláni pásztorok kerítették be Kulben falut, és meggyilkoltak tizenhárom keresztényt, a többi lakost pedig házuk elhagyására kényszerítették.

Joseph Fidelis Bature maiduguri pap elmondta:

A helyzet elfajult december 26-a óta, amikor tizenegy keresztényt végzett ki brutális módon az Iszlám Állam. Szinte mindennap ér minket támadás, nem merünk kimozdulni, úgy élünk, mintha börtönben lennénk. Ha a nyugat nem lép közbe, kiirtanak minket, gyakoroljanak nyomást a kormányaikra! Látva ezt a csendben zajló mészárlást, ne hallgassanak!

Fidelis atyát is többször megfenyegették, de ő azt mondta, hogy amíg egy hívő is marad, addig nem zárja be a templomot.

A Boko Haram kampányt hirdetett annak érdekében, hogy kalifátussá tegye Nigéria északi részét, meg is szerzett egy 30 ezer négyzetkilométernyi területet. 2015-ben a Boko Haram visszaszorult, de később szövetséget kötöttek az Iszlám Álammal és a merényletek száma drasztikusan megnőtt. 
Az egész országot iszlamizálni akarják, és ki akarják űzni a keresztényeket egész Nyugat-Afrikából. Az Amnesty International adatai szerint három év alatt 3641 embert gyilkoltak meg ezen a területen.

(Forrás: Magyar Kurír, avennire.it, fides.org)

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/89044/pics/lead_800x600.jpg
boko haram,iszlám,keresztényüldözés,nigéria
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?