Blogolj!

Megxit: ma fogadja Harry hercegéket a királynő - hogy jutottak idáig?


Pár napja jelentette be Harry herceg és Meghan hercegné, hogy visszavonulnak az uralkodói tevékenységtől. De mi történt a 2018-as esküvő óta? Rövid összefoglaló.

Markle három évvel Harry herceg előtt született, 1981. augusztus 4-én, a kaliforniai Los Angeles-ben. Anyja, Doria Ragland, szociális munkás és jóga tanár volt, apja, Thomas Markle pedig televíziós produkcióban dolgozott, mint világosító-operatőr. 

1984. szeptember 15-én Harry született a híres Lindo Wingben, a londoni Szent Mária-kórházban. Apja, Charles herceg, a trón örököse volt, édesanyja a tragikus sorsú Diana hercegnő.

Meghan a középiskola befejezése után a Northwestern University-n tanult tovább. Színház, illetve nemzetközi kapcsolatok szakra járt, diplomáit 2003-ban szerezte meg. 2004 és 2013 között kapcsolatban élt Trevor Engelson színész-producerrel, akivel 2011-ben össze is házasodtak. Közös gyermekük nem született.

Harry az Eton Főiskolán végzett képzés után tisztviselői képzésen tanult tovább a Sandhurst Királyi Katonai Akadémián. Szolgált a brit fegyveres erőkben és több mint 30 hetet töltött Afganisztánban, majd 2015-ben elhagyta a hadsereget. 

Meghan és Harry 2016 nyarán találkoztak először egy közös barát által összehozott vakrandin Londonban. Kapcsolatukról már októberben el kezdtek cikkezni a búlvárlapok, ezért Harry november elején hivatalosan is bejelentette, hogy "randiznak". 2017 szeptemberében Meghan a Vanity Fair amerikai magazinban mesélt kapcsolatáról Henrik herceggel. Szeptember végén Meghan és Henrik herceg először jelentek meg közösen hivatalos eseményen.

Esküvőjüket 2018. május 19-én tartották Windsorban, majd ugyanezen év október 15-én a Kensington Palace bejelentette, hogy a pár gyermeket vár, és 2019. május 6-án meg is született Archie. Még a gyermek születése előtt jelentették be, hogy elköltöznek a Kensington palotából. A hivatalos álláspont szerint a gyermek miatt költöznek Windsorba, de a közeli hírforrások szerint:

"Harry és Meghan azért akarnak elköltözni, mert több térre van szükségük, és ebbe nem fér bele, hogy Vilmos és Katalin szomszédságában éljenek".

Meghan megnyilvánulásai amúgy sem voltak botránytól mentesek, több dada és személyi asszisztens is áldozatává vált személyének és a családtagok közti megromló kapcsolatot is az ő számlájára írták.

A pár egyre jobban kezdett eltávolodni a királyi családtól. Már Harry és William sincsenek olyan közeli kapcsolatban mint korábban voltak. 

Az utóbbi időben szinte minden közéleti eseménytől visszavonult a pár, székhelyüket már majdnem teljesen áthelyezték Kanadába, az utolsó szög pedig az volt a koporsóban mikor múlthéten bejelentették, visszavonulnak uralkodói tevékenységüktől, ami igen nagy felfordulást okozott a királyi házban.


https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/88830/pics/lead_800x600.jpg
erzsébet királynő,harry herceg,meghan markle,megxit
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?