Blogolj!

Trump elárulta, mit akart felrobbantani Szulejmáni

Pintér M. Lajos

Az amerikai elnök szerint egy konkrét merényletet akadályoztak meg Irán második emberének likvidálásával.

Illusztráció: maszol.ro

Donald Trump azt állítja:

a bagdadi amerikai nagykövetség ellen tervezett támadást Kászim Szulejmáni iráni tábornok, ezért volt szükség a csapásmérésre.

A múlt pénteki célzott dróntámadásról szólva „szörnyetegnek” nevezte az iráni Forradalmi Gárda Kudsz nevű különleges egységének vezetőjét.

„Egy igazi szörnyet csíptünk el. Kiemeltük őket, és ennek már jó régen meg kellett volna történnie”

–mondta, utalva arra, hogy Szulejmánival együtt a támadásban meghalt az iraki Abu Mahdi al-Muhandisz, az iráni támogatású iraki milíciák ernyőszervezetének, a Népi Mozgósítási Erőknek a vezetője is.

Az amerikai elnök először szólt arról, hogy Szulejmáni milyen merényletet készített elő. Kijelentette, a hírszerzési jelentések szerint egy amerikai nagykövetséget akart felrobbantani. A sajtó kérdésre, hogy vajon nem a bagdadi nagykövetség tervezett levegőbe röpítéséről volt-e szó, Trump azzal válaszolt: ez „nyilvánvaló”, és utalt a nagykövetség előtti múlt heti tüntetésre.

Egyúttal közölte, jóváhagyta az Irán elleni új szankciókat, melyek a változatlanul érvényben lévő korábbi büntető intézkedésekhez képest is keményebbek lesznek – összegez az MTI.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/88697/pics/lead_800x600.jpg
Donald Trump,Irak,Irán,közel-kelet,USA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?