Blogolj!

Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetője: most aztán jól arcon csaptuk az Egyesült Államokat


Ahogy azt mi is írtuk, Irán rakétákat lőtt ki szerda hajnalban az amerikai erők által használt Ain al-Aszad iraki légitámaszpontra. A támadásokkal kapcsolatban Ali Hamenei ajatollah, Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetője úgy nyilatkozott egy, az iráni tévében is közvetített rendezvényen, hogy éjszaka arcul csaptuk őket".

Az eseményen a felbőszült tömeg „Halál Amerikára!" skandálásokkal válaszolt. Hamenei beszédében azt is leszögezte, hogy nem elégszenek meg ilyen típusú katonai akciókkal, hiszen az a legfontosabb, hogy az Egyesült Államok korrupt jelenléte véget érjen" a régióban.

Irán rakétacsapást intézett két amerikai bázis ellen

Irán rakétákat lőtt ki szerda hajnalban az amerikai erők által használt Ain al-Aszad iraki légitámaszpontra, megtorlásul amiért Washington dróncsapásban megölte az iráni Forradalmi Gárda egyik tábornokát. Egyúttal figyelmeztette az Egyesült Államokat és régióbeli szövetségeseit, hogy ne próbálják az iráni támadást megtorolni.

Irán eddig kliensein, és milíciákon keresztül követett el támadásokat amerikai bázisok ellen a Közel-Keleten, éjjel azonban Iránból indult az a 22 ballisztikus rakéta, ami végül két amerikai bázison csapódott be Irakban.

Donald Trump természetesen mát reagált a reggeli eseményekre, egyelőre csak Twitteren. Az amerikai elnök szerint minden a tervek szerint halad. Azt elismerte ugyan, hogy a rakétabecsapódás okozott károkat is, de „messze a miénk a világ legerősebb, legjobban felszerelt hadserege”, így semmi ok az aggodalomra.

(Borító: nemzeti.net)

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/88637/pics/lead_800x600.jpg
Irán,rakétacsapás,USA,viszály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?