Blogolj!

Támadás ért egy katonai bázist Kenyában


A haditengerészeti bázist kenyai és amerikai erők is használnak. A támadást az as-Sabáb dzsihadista szervezet hajtotta végre.


Az as- Sabáb elsősorban Szomáliában aktív, de Kelet-Afrikában is történt már részükről támadás. Mogadisuban december 28-án nyolcvan ember halt meg feltehetően az as-Sabáb egyik robbantásában, ami miatt az amerikai erők válaszul több dzsihadistával végeztek.

A kenyai erők azt állítják, hogy visszaverték azt a támadást, ami most Camp Simbát, azon belül is a kifutópályát érte, ám az as-Sabáb szerint a harcok még fejeződtek be. A kenyai csapatok négy fegyverest öltek meg és a pályán keletkezett tüzet is eloltották.

Az AP hírügynökség szerint két repülő, két amerikai helikopter és több földi jármű is megsemmisült, és az as-Sabáb szerint az amerikai és kenyai erők is veszteségeket szenvedtek el. Christopher Karns, az amerikai afrikai parancsnokság szóvivője szerint ezek az állítások túlzóak.

Azt nem lehet tudni, hogy a támadás összefüggésben áll-e az USA-Irán konfliktussal, valamint azzal, hogy Irán bosszút esküdött Szulejmáni megölése miatt. Annyi biztos, hogy több amerikaiak által használt külföldi létesítmény védelmét megerősítették.  

(borító: AFP)

Címkék: Kenya, támadás
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/88489/pics/lead_800x600.jpg
Kenya,támadás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?