Ötös nem, Joker-telitalálat volt a lottón
Nyerőszámok: 18 (tizennyolc), 31 (harmincegy), 56 (ötvenhat), 68 (hatvannyolc), 83 (nyolcvanhárom). Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 1.716.520 forint; 3 találatos szelvény 2410 darab, nyereményük egyenként 20.905 forint; 2 találatos szelvény 67.058 darab, nyereményük egyenként 1955 forint. Joker: 288117. Az 1 darab Joker-telitalálatra 36.976.635 forintot fizetnek.
Blogolj!

Donald Trump csapássorozattal fenyegette meg Iránt


Napról napra feszültebb a helyzet Irán és az Egyesült Államok között. A Szulejmáni ellen végrehajtott támadás miatt Irán kezdett el támadásokkal fenyegetőzni, amire most az amerikai elnök adott erőteljes választ.

Irán kemény válaszlépésekkel fenyegeti Amerikát

Kemény válaszlépés várható az iraki fővárosban végrehajtott amerikai légitámadások után, amelyben meghalt egy iráni tábornok is - figyelmeztetett közleményében pénteken Ali Hamenei ajatollah, Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetője. Egyúttal arra figyelmeztetett, hogy Szulejmáni meggyilkolása erősíteni fogja az Egyesült Államokkal és Izraellel szembeni ellenállást.

Donald Trump vasárnap a Twitteren az 1979-es amerikai-iráni válságot idézte fel, amikor Teherán 52 amerikai túszt ejtett, és Washington erre válaszul a túszok számával megegyező, vagyis 52 iráni célpontot bombázott.

Legyen ez figyelmeztetés, hogy ha Irán bármennyi amerikaira vagy amerikai érdekeltségekre csapást mér (...), mi 52 iráni helyszínt (az Irán által ejtett 52 amerikai túsznak megfelelően) vettünk célba, némelyikük nagyon is fontos volt Irán és az iráni kultúra számára, s ezekre a célpontokra és magára Iránra most is nagyon gyorsan és nagyon keményen le fogunk sújtani. Az Egyesült Államok nem akar több fenyegetést

 - írta Trump a mikroblogban.

A Twitter-bejegyzést Trump nem sokkal azt követően tette közzé, hogy a Fehér Ház bejelentette: hivatalosan is értesítette a kongresszust a Szulejmáni tábornok és konvoja ellen végrehajtott légicsapásokról. A dokumentum kézhez vétele után Nancy Pelosi házelnök azt mondta: igencsak szokatlan, hogy egy ilyen dokumentumot titkosítottak, mert ez szerinte azt jelzi, hogy "a kongresszust és az amerikai népet homályban hagyják a nemzetbiztonságunkat illető kérdésekben" - idézi az MTI.

Trump: Szulejmáni likvidálása háborút előzött meg

Az amerikai elnök mély tiszteletéről biztosította az irániakat, és bejelentette: nem törekszik rendszerváltoztatásra a perzsa államban. A Közel-Keleten közben óráról órára nő a feszültség. Az amerikai kormányzat nem törekszik rendszerváltoztatásra Iránban - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök pénteki nyilatkozatában.

Trump célzása az 1979-es válságra az Egyesült Államok történelmének egyik megalázó epizódját idézte fel. Az iráni iszlám forradalom győzelme után az Egyesült Államok ellen tüntető teherániak behatoltak az amerikai nagykövetség épületébe és 52 amerikai diplomatát és állampolgárt ejtettek túszul. A túszejtők vezetője egy fiatal orvostanhallgatónő, Maszumeh Ebtekar volt, aki később alelnök lett. A túszválság 444 napig tartott, és Jimmy Carter amerikai elnök jórészt ebbe bukott bele. A túszok szabadon bocsátását az újonnan megválasztott elnök, Ronald Reagan érte el.

Irán reagált

Mohamed Dzsavad Zaríf iráni külügyminiszter „háborús bűncselekménynek" minősítette és egyben elítélte Trump fenyegetőzéseit, főleg, hogy iráni kulturális helyszínek esetleges megtámadásáról is írt.

A helyzet igen kiélezett: a CNN szerint a Fehér Ház azt jelezte a kongresszusi vezetőknek, hogy Irán részéről „heteken belül” válaszlépésre lehet számítani.

(borító: AFP/ALEX WONG)

Címkék: Donald Trump, Irán
2
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/88479/pics/lead_800x600.jpg
Donald Trump,Irán
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
haereticus 2020-01-07 10:40:17
Iránnak igaza van, hogy trump, a cionáci izrael láncos pincsije háborús bűntettet követett el már azzal is, hogy kulturális célpontok lerombolásával fenyegetőzik. Addig tényleg nem lesz béke, amíg izrael létezik!
Válaszolok
Hát, így van ez 2020-01-07 10:30:00
Őszinte leszek: én tartok ettől a kialakult helyzettől.
Tartok tőle, mert - elsősorban a hibbant merkelnek köszönhetően - mégiscsak ide özönlenek százezrével ezek a semmirekellő, munkakerülő, terroristákkal megtűzdelt muszlim hordák.
Tartok tőle, mert nehogy a végén mi itt, Európában igyuk meg ennek az eldurvuló torzsalkodásnak a levét !!!!
Köszönjük meg a kormánynak, hogy - legalábbis eddig - sikerült megvédenie hazánkat ezektől a nyavalyásoktól. Persze azt is tudom: vegytiszta, teljes biztonság azért sehol a világon nincs, ám azzal, hogy távol tartjuk ezeket a majmokat, a békés hétköznapokra jóval nagyobb az esélyünk, mint például a németeknek, franciáknak, stb. (lásd a robbantások, késelések sorozatát !!!)
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?