Blogolj!

Trump: Szulejmáni likvidálása háborút előzött meg


Az amerikai elnök mély tiszteletéről biztosította az irániakat, és bejelentette: nem törekszik rendszerváltoztatásra a perzsa államban. A Közel-Keleten közben óráról órára nő a feszültség.

Illusztráció: Mandiner.hu

Az amerikai kormányzat nem törekszik rendszerváltoztatásra Iránban

– jelentette ki Donald Trump amerikai elnök pénteki nyilatkozatában.

Azt mondta: Kaszám Szulejmáni tábornokot, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges alakulatának parancsnokát „akció közben kapták rajta, és így végeztek vele”. Közölte, hogy

a célzott támadást az ő parancsára hajtották végre, és ezzel Szulejmáni „rémuralmának vége”.

Washington légicsapásokat hajtott végre Bagdadban

Washington légicsapásokat hajtott végre az iraki fővárosban, Bagdadban Iránhoz köthető célpontok ellen - jelentette helyi idő szerint csütörtök este az amerikai média meg nem nevezett amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva.

Az elnök közlése szerint Szulejmáni küszöbön álló merényleteket és aljas támadásokat tervezett amerikai katonák és diplomaták ellen. Kifejtette azt is, hogy a korábban iraki célpontok elleni támadásokat és a bagdadi nagykövetség elleni akciót szintén Szulejmáni irányította, sőt, ő vezette a teheráni kormányzat elleni korábbi tüntetések elfojtását is.

Donald Trump hangsúlyozta, hogy

„az iráni rezsim agressziójának a térségben – beleértve az általa támogatottak destabilizáló tevékenységét is – véget kell érnie és most kell véget érnie”. Leszögezte, hogy Washington azért hajtott végre célzott támadást Bagdadban, hogy megelőzzön, és ne megindítson egy háborút.

„Nem törekszünk rendszerváltoztatásra Iránban” – jelentette ki és egyúttal „mély tiszteletéről” biztosította az irániakat. Trump ismételten hangsúlyozta, hogy kész és felkészült bármilyen akcióra annak érdekében, hogy megvédje az amerikaiakat – összegez az MTI.

Címkék: Donald Trump, Irán, USA
3
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/88424/pics/lead_800x600.jpg
Donald Trump,Irán,USA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
haereticus válasza: Ernest bejegyzésére 2020-01-07 10:45:27
Senki életét nem védi, sőt mindenkiét veszélyezteti, és csak a cionácik érdekeit szolgálja.
Válaszolok
haereticus 2020-01-07 10:44:22
Eddig kedveltem trumpot, de azzal, hogy sikerült végleg beidomítani őt a cionáci izrael pincsijévé, csak megerősítette sajnos azt a szabályt, amit már a 2000-es évek közepén felismertem, hogy mindegy demokrata, vagy republikánus vezetés van-e, az USA mindenben kiszolgálja az apartheid izrael érdekeit, akár az amerikai érdekek ellenében is.
Válaszolok
Ernest 2020-01-04 17:24:08
14-15 ezer kilométerre az USA határától védi az amcsik életét?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?