Ötös nem, Joker-telitalálat volt a lottón
Nyerőszámok: 18 (tizennyolc), 31 (harmincegy), 56 (ötvenhat), 68 (hatvannyolc), 83 (nyolcvanhárom). Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 1.716.520 forint; 3 találatos szelvény 2410 darab, nyereményük egyenként 20.905 forint; 2 találatos szelvény 67.058 darab, nyereményük egyenként 1955 forint. Joker: 288117. Az 1 darab Joker-telitalálatra 36.976.635 forintot fizetnek.
Blogolj!

Micsoda meglepetés: zöld igen az osztrák horrorkoalícióra

Pintér M. Lajos

Sebastian Kurz új partnere repes az örömtől, hogy a politikai húsosfazék közelébe férkőzhet.

Kogler és Kurz puszipajtások lettek. Fotó: Facebook/Werner Kogler

Az osztrák Zöldek országos elnöksége egyhangúlag megszavazta a néppárti-zöld kormánykoalíció létrehozását a testület Salzburgban tartott ülésén – ezt Werner Kogler pártelnök jelentette be. Ha létrejön a „fekete-zöld” kormánykoalíció, Ausztria történetében először alakítanak szövetségi kormányt a konzervatívok a zöldekkel.

Az osztrákok megcsinálták, összeházasították az összeházasíthatatlant

Sebastian Kurz, a konzervatív Osztrák Néppárt listavezetője szerda este bejelentette, hogy sikerült konkrét eredményeket elérniük a Zöldekkel történő koalíciós egyeztetésekben. Mindez azt jelenti, hogy hiába a szakadéknyi elvi ellentét, a két párt koalícióra lép egymással.

A Zöldek országos elnöksége javasolni fogja a párt országos kongresszusának, hogy szombati ülésén fogadja el az Osztrák Néppárttal (ÖVP) kötendő koalíciós megállapodást, és szavazzon igennel a kormánytagok személyéről is – szögezte le Werner Kogler. A pártelnök hozzátette, „reménnyel tölti el”, hogy csütörtökön a Zöldek parlamenti frakciója is egyhangúlag támogatta a koalíció létrejöttét.

Kogler ismét hangsúlyozta:

nemcsak az Ausztria iránt érzett felelősség vezérli, mert az ÖVP-Zöldek kormánykoalíciónak egész Európa szempontjából jelentősége van.

Kurz és Kogler csütörtökön mutatta be a 300 oldalas kormányprogramot. Az új kormánynak várhatóan tíz néppárti és három, a Zöldek által delegálandó minisztere lesz – írja az MTI.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/88423/pics/lead_800x600.jpg
Ausztria,Osztrák Néppárt (ÖVP),Sebastian Kurz,Werner Kogler,Zöldek
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?