Blogolj!

Új csúcsfegyverrel felel Észak-Korea az amerikai gengszertempóra?

Pintér M. Lajos

Kim Dzsongun kedves vezető újév alkalmából az egész világot alaposan megfenyegette. Csigavér – üzenik az amerikaiak és a dél-koreaiak.

Illusztráció: mandiner.hu

Begyújtotta a rakétákat a 2020-as év kezdetén Észak-Korea vezetője! Kim Dzsongun ugyanis egy új fegyver kifejlesztésével fenyegette meg ellenségeit, azaz kábé a komplett világot.

Az észak-koreai No.1. szerint az Egyesült Államok önös érdekből megmakacsolta magát a nukleáris fegyverekről kezdett tárgyalásokon, erre pedig nem lehet más a válasz, mint hogy

országa rövidesen új hadászati fegyvert fog bemutatni a világnak, amellyel fokozza elrettentő erejét az amerikai „gengszter stílusú” szankciókkal és nyomással szemben.

Az állampárt központi bizottsága előtt úgy fogalmazott, az ország elrettentő ereje fejlesztésének mértéke az Egyesült Államok viselkedésétől függ. Észak-Korea ugyanis – jelentette ki – nem mondhat le jövendő biztonságáról egyszerű gazdasági előnyökért cserébe, miközben fokozódnak vele szemben az ellenséges akciók, és nő a nukleáris fenyegetettsége.

Kim Dzsongun úgy értékelt, a jelen körülmények között nincs értelme, hogy egyoldalúan tartsák magukat a vállalásukhoz, vagyis az atomkísérletek és az interkontinentális ballisztikus rakéták fejlesztésének felfüggesztéséhez. Szerinte az Egyesült Államok hadgyakorlatokkal és új szankciókkal válaszolt.

Nem késett az amerikai riposzt sem. Mike Pompeo külügyminiszter a Fox tévének azt mondta, reméli, hogy „Kim elnök jó döntést fog hozni, a békét és a felvirágzást választja a konfliktus és a háború helyett”.

Dél-Korea ugyancsak felszólította Észak-Koreát, ne hajtsa végre az „új hadászati fegyverrel” kapcsolatos beígért kísérletet, mondván, hogy egy ilyen lépés nem segítené az atomfegyverek leszereléséről és a Koreai-félszigeti béke megteremtéséről folyó tárgyalásokat.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/88276/pics/lead_800x600.jpg
Észak-Korea,Kim Dzsong Un,USA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?