Ötös nem, Joker-telitalálat volt a lottón
Nyerőszámok: 18 (tizennyolc), 31 (harmincegy), 56 (ötvenhat), 68 (hatvannyolc), 83 (nyolcvanhárom). Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 1.716.520 forint; 3 találatos szelvény 2410 darab, nyereményük egyenként 20.905 forint; 2 találatos szelvény 67.058 darab, nyereményük egyenként 1955 forint. Joker: 288117. Az 1 darab Joker-telitalálatra 36.976.635 forintot fizetnek.
Blogolj!

Történelmi mélyponton az észak-koreai gazdaság

Dorogi László

Kim Dzsongun, Észak-Korea vezetője több napos plenáris ülést hívott össze, ahol bejelentette, eljött az idő, hogy határozott fordulatot hajtsanak végre az ország gazdasági fejlődésében.

Fotó: Nickel Asia Review

Észak-Korea súlyos gazdasági válságban van, ezért Kim Dzsongun azonnal intézkedéseket szorgalmaz a helyzet javítására - derült ki a hivatalos észak-koreai média hétfői beszámolójából. Az ázsiai ország vezetője szombaton hívott össze plenáris ülést, amelyen figyelmeztette a Koreai Munkapárt főbb vezetőit a kialakult helyzetről.

Kim Dzsongun az ülésen kijelentette, eljött az idő, hogy határozott fordulatot hajtsanak végre az ország gazdasági fejlődésében, ennek érdekében minden párvezetővel ismertette azokat a feladatokat, amelyeket a nemzetgazdaság fő iparágait sújtó súlyos helyzet sürgős javítása érdekében végre kell hajtaniuk.

Bár Észak-Koreában nem tesznek közzé nyilvános gazdasági statisztikai adatokat, júliusban a dél-koreai központi bank becslései szerint a nemzetközi szankciók következtében Észak-Korea gazdasági növekedése 4,1 százalékkal esett vissza. Ilyen súlyos visszaesést az 1990-es években tomboló, az országot sújtó éhínség óta nem tapasztaltak.

Kim Dzsongun 2019 végéig adott határidőt az Egyesült Államoknak arra, hogy engedményeket tegyen az észak-koreai atomprogramról szóló tárgyalások folytatása érdekében, amelyek idén zátonyra futottak. Bár az ENSZ Biztonsági Tanács több határozata is tiltja Phenjannak, hogy ballisztikusrakéta-programot folytasson, az észak-koreaiak az elmúlt időszakban több kísérleti rakétát is kilőttek.

Észak-Korea: az Egyesült Államok keservesen megfizet a bírálatokért

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Az Egyesült Államok keservesen megfizet, ha bírálni merészeli az észak-koreai kormányzatot az emberi jogok helyzete miatt - közölte a KCNA észak-koreai hírügynökség a phenjani külügyminisztérium szóvivőjére hivatkozva szombaton.

Donald Trump és Kim Dzsong Un februárban, Vietnamban folytattak megbeszéléseket, ám ezek nem hoztak eredményeket. Phenjan ugyanis az amerikai szankciók teljes eltörlését követelte a részleges nukleáris leszerelés fejében, ám az amerikai elnök nem volt hajlandó erre. Júniusban aztán úgy látszott, elmozdulnak a holtpontról, miután újabb megbeszélésekben állapodtak meg, a két ország közötti októberi tárgyalások azonban zsákutcába jutottak, ahogy Phenjan fogalmazott, az Egyesült Államok „régi álláspontja és attitűdje miatt”.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/88214/pics/lead_800x600.jpg
Észak-Korea,Kim Dzsong Un
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?