Blogolj!

Fegyverstop: a bécsi polgármester megelégelte a késeléseket

Pintér M. Lajos

Betelt a pohár: véget vetnének annak, hogy a fiatal férfiak veszélyes fegyvereket hordanak magukkal szinte mindenhová az osztrák fővárosban, ahol egyébként minden tíz lakosból négy migráns hátterű.

Illusztráció: Twitter

A teljes osztrák fővárosra kiterjesztené a fegyverviselési tilalmat Michael Ludwig polgármester (SPÖ). A szociáldemokrata politikus az APA osztrák hírügynökségnek mondta ezt az MTI jelentése szerint.

Az osztrák fővárosban a Praterstern területét, a Duna-csatorna (Donaukanal) Augartenbrücke és Salztorbrücke közötti szakaszát, valamint a Franz-Josef-Kai bizonyos részeit még februárban fegyvertilalmi zónává nyilvánították. A tilalom azokra a tárgyakra vonatkozik, amelyek alkalmasak arra, hogy „erőszakot alkalmazzanak velük emberekkel szemben”.

Az intézkedés a Pratersternnél a nap 24 órájában, míg a Duna-csatorna kijelölt szakaszain este nyolc és reggel nyolc óra között van érvényben. A rendőrség a kijelölt zónákban szúrópróbaszerűen ellenőrizheti, illetve átvizsgálhatja a járókelőket. Az esetlegesen talált fegyvereket elkobozhatják, és az illetőt akár 500 euró büntetéssel sújthatják. Mentesülnek a tilalom alól azok, akik hivatásuk gyakorlása közben, illetve engedéllyel tartanak maguknál fegyvert vagy éles tárgyat.

„Ha fegyvertilalmi zónák léteznek, akkor támogatnám, hogy azokat a főváros teljes területére kiterjesszék”

– mondta Bécs polgármestere.

Michael Ludwig szerint ugyanis

nincs magyarázat arra, miért kellene valakinek késsel felfegyverkezve közlekednie Bécsben.

A politikus szerint ugyanakkor az sem teljesen érthető, miért pont a Praterstern, illetve a Duna-csatorna területét nyilvánították tilalmi zónává. Hangsúlyozta: Bécs más pontjain, például bevásárlóközpontokban is végeztek szúrópróbaszerű ellenőrzéseket, és azt tapasztalták, hogy

főként fiatal férfiak hordanak maguknál veszélyes tárgyakat, ami „biztonsági kockázatot” jelent.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/88156/pics/lead_800x600.jpg
Ausztria,Bécs,bevándorlás,iszlám,migráció,rendőrség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?