Blogolj!

Tartotta szavát az olasz oktatási miniszter és lemondott

Dorogi László

Lorenzo Fioramonti már szeptemberben figyelmeztetett, ha nem fordít az olasz kormány elegendő pénzt az oktatásra, nem marad a posztján. Nos, nemcsak a levegőbe beszélt.

Fotó: e-mc2.gr

Benyújtotta lemondását Lorenzo Fioramonti olasz oktatási miniszter szerdán, mivel tárcája nem kapja meg a jövő évre szóló költségvetésből a szükséges pénzforrásokat - írja az MTI.

Az oktatási miniszter a baloldali Demokrata Párttal közös koalícióban kormányzó Öt Csillag Mozgalom tagja, de már a szeptemberi kormányalakítás után figyelmeztetett, hogy csak akkor marad a tisztségében, ha az oktatásra szánt kiadásokat 3 milliárd euróra emelik a 2020-as költségvetésben.

Mivel a képviselőház által megszavazott tervezetben ez a kérése nem teljesült, Fioramonti szerdán benyújtotta lemondását Giuseppe Conte miniszterelnöknek.

"Senkinek nem kell meglepődnie azon, ha egy miniszter tartja a szavát"

- mondta lemondását követően a Reuters hírügynökségnek.

Az oktatási miniszter távozása megrendítheti az egyébként sem túlságosan erős kormánykoalíciót, ami az Öt Csillag Mozgalom belső válsága miatt gyengült meg. Korábban az olasz felsőház három tagja is átült a Matteo Salvini által vezetett Liga frakciójába, az ANSA hírügynökség pedig kormánykoalíciós forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Fioramonti minden bizonnyal szintén kilép pártjából és önálló parlamenti csoportot alakít.

Címkék: Olaszország
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/88026/pics/lead_800x600.png
Olaszország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?