Blogolj!

Nem titkolják tovább: egyre több a késelés Németországban


Meredeken emelkedik a késes támadások száma a bevándorlás sújtotta Németországban, már a hatóságok is kénytelenek erre reagálni.

Az elmúlt években elszabadultak az indulatok, egyre többször kerül elő a kés is.

Egyre több késes támadás történik Németországban, ám a kormányzati ígéretek ellenére továbbra sincs önálló bűnüldözési statisztikai kategória az ilyen bűncselekmények nyilvántartására. Mindezt a Bild című lapra hivatkozva jelenti az MTI.

A késelések megszaporodása miatt a tartományi belügyminiszterek és a szövetségi belügyminiszter egyeztető fóruma – az úgynevezett belügyminiszteri konferencia (IMK) – még tavaly novemberben eldöntötte, hogy a hivatalos bűnügyi és bűnüldözési statisztikában külön kategória lesz a kés mint elkövetési eszköz. Azonban a határozat végrehajtása még évekig tarthat, mert egységesíteni kell a tartományonként különböző adatfelvételi eljárásokat, így egyelőre nincsen országos szintű kimutatás a késelések számának alakulásáról.

PC ide vagy oda, sokatmondó azonban, hogy az ilyen ügyeket már külön nyilvántartó tartományokból begyűjtött adatok meredeken emelkedő tendenciát jeleznek.

Például Türingiában a 2013-ban regisztrált 703-mal szemben tavaly 986 késelés történt, és 16 közülük halállal végződött. Hessenben is jelentős növekedés ment végbe, a késelések száma 865-ről 1212-re emelkedett 2013 és 2018 között. Baden-Württembergben 2014 óta gyűjtenek külön adatokat, akkor 5534 olyan bűncselekményt regisztráltak, amelynél kés volt az elkövetési eszköz. Az esetek száma 2018-ban már 6073 volt, a késelések különösen a 2014-2016-os időszakban szaporodtak meg.

1
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/87309/pics/lead_800x600.jpg
bevándorlás,gyilkosság,késelés,migráció,Németország,rendőrség
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-12-12 13:16:45
Úgy kellett ez a sok gyilkos migráns ennek az úgynevezett művelt Nyugatnak, mint egy falat kenyér.
De tényleg !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?