Blogolj!

Salvini tombol: ismét beengedett két migránshajót a római kormány

Pintér M. Lajos

A Liga vezetője szerint őrület és cinkosság, hogy a baloldali kormány megnyitja a kikötőket az NGO-k előtt.

Újabb két civilhajónak adott kikötési engedélyt az olasz kormány. Az Alan Kurdi német civilhajó 61 személlyel a fedélzetén a szicíliai Messinában, az Ocean Viking 60 migránssal a szintén szicíliai Pozzallóban kapott kikötési engedélyt a belügyminisztériumtól.

A belügyi tárca szerint Olaszország ismét az Európai Bizottságot szólította fel, hogy koordinálja az érkezők szétosztását az önként jelentkező EU-tagállamok között. Hozzátette, hogy elsőként Németország és Franciaország jelezte, hogy készen áll az érkezők egy-egy csoportjának átvételére.

Az Alan Kurdi – a Sea-Eye német nem kormányzati szervezet (NGO) hajója – Líbiánál vette fedélzetére a migránsokat, majd elindult Olaszország irányába. Kikötését számos nemzetközi emberjogi szervezet, valamint olasz baloldali politikusok is szorgalmazták. Az Ocean Viking az Sos Mediterranée és az Orvosok határok nélkül (Msf) közös hajója.

Matteo Salvini, a Liga vezetője, volt belügyminiszter közösségi oldalán úgy reagált,

az olasz kormány „minden NGO előtt megnyitja a kikötőket, ez őrület, sőt cinkosság”. Szerinte a nyitott kikötők politikájával Róma az embercsempészek kezére játszik

– fogalmaz az MTI.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/86968/pics/lead_800x600.jpg
Matteo Salvini,migráció,migránshajó,Olaszország
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?