Blogolj!

Nehezebben szabadulhatnak a börtönből a terroristák Angliában


A pénteki, késes támadás hatására szigorítani fogja a terrorizmus miatt elítélt emberek feltételes szabadlábra helyezésének szabályait a brit igazságügyi-minisztérium - számolt be a brit közszolgálati televízió.

Fotó: The Straits Times

A BBC tájékoztatása szerint a szigorítás mintegy hetven jelenlegi elítéltet érintene.

Mint ismert, péntek délután késes támadás történt a brit fővárosban a London Bridge-nél, a támadás során két áldozat vesztette életét, a merénylőt a rendőrök lelőtték. Szombat délelőttre kiderült, hogy az elkövető a 28 éves Usman Khant 2012-ben ítélték el terrorcselekmény végrehajtása miatt, 2013-ban pedig 16 éves börtönbüntetést kapott, azzal a kikötéssel, hogy minimum nyolc év letöltése után kerülhet szóba feltételes szabadlábra helyezése, ennek ellenére már tavaly decemberben szabadlábra helyezték próbaidőre.

Próbaidős rab követte el a pénteki terrortámadást Londonban

A BBC és több brit lap is úgy tudja, a késes támadás elkövetőjét próbaidőre helyezték szabadlábra. Börtönbüntetését terrorcselekmény elkövetése miatt töltötte. Ahogy arról a Blogstar is beszámolt, péntek délután támadás történt a London hídon a brit fővárosban, amely során ketten életüket veszítették, a támadót pedig a rendőrök agyonlőtték.

Boris Johnson brit miniszterelnök már a támadás estéjén is arról beszélt, hogy alaposan át kellene gondolni az elítélt bűnözők idő előtt történő szabadlábra helyezését.

"Nagyon fontos lenne, hogy erről leszokjunk, és kikényszerítsük a veszélyes bűnözőkre, különösen a terroristákra kirótt megfelelő büntetések végrehajtását"

- szögezte le a brit kormányfő a BBC-nek adott nyilatkozatában.

A londoni támadásnak a két halálos áldozatán kívül még három sérültje van, az egyikük állapota válságos, de stabil.

1
https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/86830/pics/lead_800x600.jpg
Nagy-Britannia,Terrorizmus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-12-01 14:56:51
Most már csak az a nagy kérdés, hogy itthon, Magyarországon mikor ébrednek már fel "illetékes efftársék" a hosszú évek óta tartó, mély téli álmukból, és mikor fogják megszigorítani (eltörölni) az aljas, mocskos, gazemberek, gyilkosok kedvezményes szabadulásának feltételeit ?!
Hangsúlyozom: nem érdekelnek a kifogások, nem érdekelnek az Európai Unió ügyeletes hülyéinek véleménycunamijai, nem érdekel semmi !!!!
Csak az érdekel, hogy ezek a szemetek, - akik közül pld. volt olyan, aki még percekig rugdosta a földön fekvő, már magatehetetlen Cosmát - soha a büdös életben ne szabadulhassanak ki a "csurmából", még akkor sem, ha a világ "legszebb, és legszorgalmasabb" palijainak tüntetik fel magukat a börtönben.
Az a minimum, hogy a börtönben rendesen viselkedjenek a súlyos bűnelkövetésük után, de ez nem jogosíthatja fel őket - és a bírákat sem - arra, hogy idő előtt kijőve, szabadon grasszáljanak a rendes emberek között !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?