Ötös nem, Joker-telitalálat volt a lottón
Nyerőszámok: 18 (tizennyolc), 31 (harmincegy), 56 (ötvenhat), 68 (hatvannyolc), 83 (nyolcvanhárom). Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 27 darab, nyereményük egyenként 1.716.520 forint; 3 találatos szelvény 2410 darab, nyereményük egyenként 20.905 forint; 2 találatos szelvény 67.058 darab, nyereményük egyenként 1955 forint. Joker: 288117. Az 1 darab Joker-telitalálatra 36.976.635 forintot fizetnek.
Blogolj!

Johnson beintett a skótoknak – belháború lesz a Brexitből?

Pintér M. Lajos

A konzervatív brit miniszterelnök megmakacsolta magát, és még csak tárgyalni sem hajlandó a skótok függetlenségi törekvéseiről. A skót kormány viszont a világ minden kincséért sem hagyná el az EU-t. Robbanás készül a Brexit árnyékában?

A Brexit nagy kérdése, egyben marad-e Nagy-Britannia...

A brit kormány tárgyalni sem lesz hajlandó az újabb skóciai függetlenségi népszavazásról

– ezt mondta kedden Boris Johnson brit miniszterelnök.

Johnson kijelentette: garantálja, hogy ha a konzervatívok jelentős többséggel megnyerik a december 12-én esedékes előrehozott parlamenti választást, London nem fog hozzájárulni ahhoz, hogy a skót kormány ismét referendumot írjon ki Skócia függetlenné válásáról. Úgy fogalmazott, ha a Skót Nemzeti Párt (SNP) vezette skót kormány hivatalosan engedélyt kér az újabb függetlenségi népszavazásra,

a kérvényt tartalmazó levelet „minden tárgyalás nélkül vissza a feladónak jelzéssel látjuk el, és ezzel el az ügy részünkről el is lesz intézve”

– így az MTI.

A skót függetlenségről 2014 szeptemberében már tartottak egy népszavazást, de akkor az elszakadást ellenzők győztek 55 százalékos többséggel. Nicola Sturgeon skót miniszterelnök, az SNP vezetője azonban már jövőre újabb népszavazást kíván tartani Skócia függetlenné válásáról, mondván: Skócia nem engedheti meg, hogy egyértelműen kinyilvánított bennmaradási szándéka ellenére London „kirángassa” az Európai Unióból, és a Brexit után bejelenti csatlakozási szándékát az EU-hoz – írta meg a Blogstar is.

Brexit-csavar: a skótok foggal-körömmel ragaszkodnak az EU-hoz

Ha Nagy-Britannia tényleg kilép végre, Skócia faképnél hagyhatja az Egyesült Királyságot, és azonnal jelentkezik az Európai Unióba. Nicola Sturgeon skót miniszterelnök szerint ha Skócia függetlenné válik, megpróbál önálló tagországként újból belépni az Európai Unióba (EU).

Boris Johnson a Konzervatív Párt keddi skóciai választási rendezvényén azonban kijelentette: a skótok öt évvel ezelőtt, amikor kétmillió skót mondott nemet a függetlenségre, már eldöntötték ezt a kérdést, vagyis nincs miről beszélni a továbbiakban.

„Nicola Sturgeon személyesen tett ígéretet arra, hogy ez a döntés egy nemzedéknyi időre szól, és én számon kérem rajta ezt az ígéretet”

– jelezte a brit miniszterelnök, hozzátéve: London nem hajlandó asszisztálni ahhoz, hogy „az elmúlt háromszáz év legsikeresebb politikai unióját”, vagyis az Anglia, Wales, Skócia alkotta Nagy-Britanniát szétrombolja a skót vezető.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/86605/pics/lead_800x600.jpg
Brexit,Egyesült Királyság,függetlenség,Nagy-Britannia,népszavazás,Skócia,választás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?