Blogolj!

Durvul Iohannis és Dancila bokszmeccse Romániában

Pintér M. Lajos

Válogatott vádakat vág egymás fejéhez a két elnökjelölt.

Sértegetésből kovácsolnának politikai tőkét. Illusztráció: szabadsag.ro

Közvetlen vita helyett párhuzamos rendezvényeken válaszoltak újságírók kérdéseire, és egymást támadva próbálták a választókat a maguk oldalára állítani kedden a romániai elnökválasztás második fordulójába jutott Klaus Iohannis jobboldali államfő és Viorica Dancila szociáldemokrata exkormányfő – tudósít az MTI.

Nem vitáznak a román elnökjelöltek

Klaus Iohannis nem áll szóba kihívójával, Viorica Dancilával. Nem hajlandó nyilvános vitát folytatni a második mandátumára pályázó Klaus Iohannis román államfő kihívójával, Viorica Dancila szociáldemokrata exkormányfővel az elnökválasztás november 24-i második fordulója előtt - erősítette meg a jobboldali elnök kedden Facebook-oldalán.

Dancila diktátori hajlamú, felfuvalkodott, de konkrét eredményeket felmutatni képtelen, részrehajló, a valós vitát kerülő, gyáva embernek nevezte Iohannist

és azt ígérte, hogy ha megválasztják, ő valamennyi román elnöke lesz és a románok nemzeti méltóságát fogja védelmezni. A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azt állította, több eredményt ért el másfél éves kormányfői tevékenysége során, mint Iohannis ötéves elnöki mandátuma alatt. Dancila azt ígérte: államfőként nem rombolni, hanem építeni fog, azon lesz, hogy a fiatalok büszkén vállalják románságukat, és nem magyarázkodni fog, ha Brüsszelbe utazik, hanem harcolni Románia érdekeiért.

Iohannis azt állította: első ötéves mandátuma azzal telt, hogy megvédje a román jogállamiságot a Szociáldemokrata Párt (PSD) támadásaitól, és ahhoz kért választói felhatalmazást, hogy elkezdhesse a „normális Románia” építését. Úgy értékelt:

az államfői jogkörök birtokában sikerült megakadályoznia, hogy a PSD – néhány bűnöző megmentése érdekében – maga alá gyűrje az igazságszolgáltatást, és sikerült „Európában tartania” Romániát,

melynek jogállamiságát a PSD alá akarta ásni. Úgy fogalmazott, „vagány” országgá varázsolná hazáját.

Románia több mint 18 millió szavazópolgára vasárnap választja meg az ország elnökét a következő öt évre, a két versenyben maradt jelölt, Klaus Iohannis és Viorica Dancila közül. A választási kampány szombaton reggel 7 órakor ér véget.

https://kulvilag.blogstar.hu/./pages/kulvilag/contents/blog/86273/pics/lead_800x600.jpg
elnökválasztás,Klaus Iohannis,Románia,választás,Viorica Dancila
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?